online shoping
Românii vor putea face cumpărături online din orice țară membră UE
6 februarie 2018
Andrej-Plenkovic
Andrej Plenković: ”România si Bulgaria trebuie să intre în spațiul Schengen fără alte condiționalități”
7 februarie 2018

140.000 de semnături pentru a convinge parlamentarii să nu voteze modificările pe Legile Justiţiei

semnaturi

Reprezentanţi ai societăţii civile au dus astăzi la Parlament 140.000 de semnături ale cetăţenilor care cer parlamentarilor să nu voteze modificarea Legilor Justiţiei.

 

Odată cu decizia Curţii Constituţionale a României de a întoarce o parte din Legile Justiţiei în Parlament,  mingea e din nou în terenul parlamentarilor. Reprezentanţi ai societăţii civile au strând 140.000 de semnături prin care să-i motiveze pe parlamentari să respingă modificările propuse. Nici opoziţia nu este de acord cu aceste modificări.

”Din păcate pentru România, prioritățile Partidului Social Democrat (PSD), de când a preluat guvernarea, sunt legate strict de modificările aduse Legilor Justiției.  Nu-i interesează să-și onoreze angajamentele din programul de guvernare cu care i-au mințit pe români, îi interesează doar aceste modificări ale Legilor Justiției. În acest moment suntem în procedură constituțională. Curtea Constituțională s-a pronunțat pe două dintre cele trei legi că anumite articole ar fi neconstituționale. Parlamentul are obligația să pună în acord decizia Curții în cel mai scurt timp posibil, după care Președintele României se va pronunța, va retrimite sau nu aceste proiecte de modificare a Legilor Justiției spre reanalizarea lor în Parlament”, spune deputatul Lucian Bode, vicepreședinte PNL.

Deputatul liberal comentează și situația generată de cele 140.000 de semnături adunate de ONG-uri pentru a-i convinge pe parlamentarii români să nu voteze modificările.

”Cred că suntem în situația în care Comisia de la Veneția ne-a transmis foarte clar că nu susține modificările în ansamblu, Comisia Europeană ne-a transmis de asemenea că nu este de acord cu aceste modificări și că statul de drept în România este în pericol, Președintele României s-a pronunțat împotriva acestei modificări, opoziția –  prin toate mijloacele constituționale pe care le are la îndemână –  s-a pronunțat împotriva acestei modificări, iar societatea civilă cu peste 140.000 de semnături se pronunță împotriva acestor modificări. Eu cred că PSD în acest moment se află în situația cunoscută în popor: când toți îți spun că ești beat, te duci acasă și te culci”, punctează vicepreședintele PNL, Lucian Bode.

De cealaltă parte, reprezentanții puterii cred că 140.000 de semnături nu înseamnă mare lucru.

O sută cât aţi zis dumneavoastră de semnături nu înseamnă… că toată lumea e de aceeaşi părere”, a comentat Adrian Ţuţuianu, senator PSD.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *