BV-cf_cale-ferata-cfr
Daniel Buda, europarlamentar PNL/PPE: ”România beneficiază de o finanțare semnificativă pentru reformarea sectorului feroviar din România!”
17 decembrie 2018
48360620_10161437051455107_1530644327598915584_o
Tot ce trebuie să știi despre alegerile europene din 2019!
27 decembrie 2018

2019 în Parlamentul European: alegerile europene, denunțătorii de nereguli, viitorul Europei

dz04MDAmaGFzaD1hNmFjNzBhN2E5M2Q0M2UwNjMxZTZkNDk0YWMzMTQxNQ==.thumb

Noul an va începe cu un program încărcat pentru eurodeputați. Alegerile europene și Brexit-ul sunt doar câteva dintre temele importante care vor fi dezbătute în primele luni din 2019.

Alegerile europene

Următoarele alegeri europene vor avea loc în perioada 23-26 mai. Acestea vor fi primele care se vor desfășura după ieșirea Marii Britanii din UE. Europenii vor alege 705 eurodeputați care vor alcătui noua legislatură în cadrul căreia se va alege noul președinte al Comisiei Europene.

În România, deși încă nu s-a emis o hotărâre de Guvern prin care se stabilește data alegerilor, putem presupune că acestea vor avea loc în 26 mai, având în vedere că alegerile au loc în țara noastră în zi de duminică în mod obișnuit.

Viitorul Europei

Deputații europeni vor continua să dezbată viitorul Europei cu liderii UE.

Primii lideri care se vor adresa plenului în noul an sunt: prim-ministrul spaniol Pedro Sanchez, prim-ministrul finlandez Juha Sipilä și prim-ministrul italian Giusseppe Conte.

Brexit

Marea Britanie urmează să părăsească oficial UE în martie 2019. Orice acord privind Brexit are nevoie de aprobarea Parlamentului.

Bugetul pe termen lung al UE

Parlamentul și-a stabilit prioritățile pentru următorul buget pe termen lung al UE, cadrul financiar multianual (2021-2027), și solicită Consiliului începerea negocierilor. Eurodeputații doresc să se ajungă la un acord pe această temă înainte de alegerile europene, pentru a preveni afectarea programelor europene. De asemenea, un acord întârziat ar putea duce la pierderi de locuri de muncă.

Autorizarea pesticidelor

În ianuarie, comisia specială pentru procedura de autorizare a pesticidelor (PEST) va prezenta un raport în care va solicita standarde mai ridicate pentru asigura un nivel ridicat de protecție a sănătății umane și a animalelor, dar și pentru protejarea mediului.

Acorduri de liber schimb

În martie, Parlamentul va discuta despre acordurile de liber schimb ale UE cu Singapore și Mexic. Singapore este un partener comercial cheie al UE care găzduiește peste 10.000 de companii europene. Acordul de liber schimb UE-Singapore va elimina aproape toate tarifele și va simplifica schimburile comerciale. De pe urma acordului cu Mexic vor beneficia cei mai mulți dintre exportatorii europeni de carne de pasăre, brânză, ciocolată și paste făinoase.

Măsuri noi privind consolidarea comunicării strategice

Deputații europeni vor discuta despre reacția UE la mesajele de propagandă ale altor țări împotriva Uniunii. UE dorește să îmbunătățească educația mediatică și promovarea jurnalismului independent și de investigație.

Denunțătorii de nereguli

Deputații europeni vor continua să lucreze la propuneri privind consolidarea protecției denunțărilor de nereguli din UE în urma unor scandaluri recente, cum ar fi Dieselgate, Luxleaks, Panama papers și Cambridge Analytica.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *