accident
Siguranța rutieră: În vreme ce numărul de accidente mortale a scăzut în UE, România și Bulgaria rămân „fruntașe” la decesele de pe șosele
11 aprilie 2018
buda hogan
În urma plângerilor repetate din țările Europei de Est, Comisia Europeană consolidează drepturile consumatorilor
16 aprilie 2018

Antitrust: Comisia Europeană suspectează practici anticoncurențiale în acordarea drepturilor de difuzare a competițiilor sportive

tv

Comisia Europeană  confirmă că, în data de  10 aprilie 2018, funcționarii săi au efectuat inspecții inopinate în mai multe state membre la sediile companiilor care se ocupă cu distribuirea drepturilor de difuzare și a drepturilor conexe referitoare la diverse evenimente sportive și / sau la difuzarea acestora.

Comisia spune că este preocupată de faptul că societățile implicate ar fi putut încălca normele UE antitrust care interzic cartelurile și practicile comerciale restrictive (articolul 101 din Tratatul privind funcționarea Uniunii Europene). Funcționarii Comisiei au fost însoțiți de omologii lor din cadrul autorităților naționale competente în materie de concurență.

Inspecțiile neanunțate reprezintă un pas preliminar în practicile anticoncurențiale suspectate. Faptul că CE efectuează astfel de inspecții nu înseamnă că societățile se fac vinovate de un comportament anticoncurențial și nici nu prejudiciază rezultatul anchetei însăși. Comisia spune că respectă dreptul la apărare, în special dreptul de a fi audiat în cadrul procedurilor antitrust.

Nu există un termen legal pentru a finaliza anchetele privind comportamentul anticoncurențial. Durata acestora depinde de o serie de factori, inclusiv de complexitatea fiecărui caz, de măsura în care întreprinderile în cauză cooperează cu Comisia și de exercitarea dreptului la apărare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *