vf
Violența în familie: Polițiștii pot înlătura de îndată agresorul din domiciliu
9 februarie 2018
fata-rapita
Au răpit o minoră și au obligat-o să se prostitueze
9 februarie 2018

Avocat trimis în judecată pentru trafic de influență

dna

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de Combatere a Infracțiunilor Asimilate Infracțiunilor de Corupție au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpaților Luminița Cecilia Mazilu,  avocat în cadrul Baroului București, pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de influență și  spălare de bani,  precum și Silviu Decebal Draghiș pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de influență și  instigare la spălare de bani săvârșită în forma participației improprii.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut faptul că Mazilu Luminița și Draghiș Decebal au pretins de la un om de afaceri (martor în cauză), în cursul lunii decembrie 2009, un procentaj de 10% din suma ce urma să-i fie atribuită de Administrația Fondului de Mediu, pentru două proiecte finanțate din fonduri nerambursabile.
În schimbul banilor pretinși, cei doi inculpați au promis martorului că își vor exercita influența pe lângă funcționarii publici cu funcții de conducere din cadrul Administrației Fondului de Mediu, pentru a-i determina să aprobe cererile de finanțare privind proiectele respective.
”În același context, în perioada 22 iunie 2010 – 10 ianuarie 2012, inculpații Mazilu Luminița și Draghiș Decebal au primit de la omul de afaceri, în tranșe, prin transferuri bancare suma totală de 430.752 euro, reprezentând contravaloarea unor contracte fictive de asistență juridică. Pentru a disimula adevărata natură a provenienței sumei de bani primită în condițiile de mai sus, inculpata Mazilu Luminița și o altă persoană ce a acționat fără vinovăție ca urmare a instigării inculpatului Draghiș Decebal au transferat banii respectivi în conturile unor societăți comerciale în baza unor contracte de prestări servicii care, în realitate, nu au fost realizate niciodată”, arată DNA.
Sumele de bani reprezentând prețul traficului de influență, astfel introduse în circuitul civil, au fost în final, în cea mai mare parte, retrase în numerar și predate de doi intermediari inculpatului Draghiș Decebal.
În cauză s-a dispus măsura asigurătorie a sechestrului asupra unor bunuri mobile și imobile ce aparțin inculpatului Draghiș Decebal Silviu. Aceeași măsură s-a dispus și asupra sumelor de bani din conturile bancare ale inculpatei Mazilu Luminița – Cecilia.

Dosarul a fost trimis spre judecare Curții de Apel București, cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *