bonificatie-10-478x250
Bonificație de 10 la sută dacă plătești anticipat obligațiile fiscale până în 15 decembrie
9 octombrie 2018
qqqqqqqqqqqqqq
Viitorul misiunilor internaționale de observare a alegerilor
11 octombrie 2018

Bono la Parlamentul European: „Europa este un gând care trebuie să devină un sentiment și eu sunt, ca artist, în slujba sa”

20181010PHT15618_original

Solistul trupei U2, co-fondator al campaniei ONE, a vizitat Parlamentul European pe 10 octombrie.

Bono a cerut artiștilor să sărbătorească „romantismul” Europei într-un moment în care valoarea UE a fost pusă sub semnul întrebării.

 „Este o idee romantică uimitoare ideea Europei, vorbim în multe limbi diferite, dar cu o singură voce”, a spus Bono în timpul vizitei.  „Nu sunt sigur că este auzită de destui oameni și vreau să fac parte din acea idee romantică care este Europa”, a adăugat el.
Acesta s-a întâlnit cu președintele Parlamentului European, Antonio Tajani, și cu liderii grupurilor politice din Parlament.
Artistul irlandez și luptător împotriva sărăciei nu a pomenit despre  Brexit în discuțiile cu președintele parlamentului, Antonio Tajani, dar a spus că sunt necesare voci proeuropene într-o perioadă în care „oamenii pun sub semnul întrebării Europa”. „Ca artist, cred că probabil am un rol de jucat în ideea de a schimba ideea Europei și a vedea-o ca ceva cu sânge cald”, a spus Bono. „Europa este un gând care trebuie să devină un sentiment și eu sunt, ca artist, în slujba sa”.
Descriindu-se ca „european și irlandez”, Bono a sugerat că Europa a pierdut din lipsa unui fel de tratament artistic pozitiv acordat Statelor Unite în filme și cântece. „Dacă te gândești la mitologia Americii și te gândești la Hollywood și la felul în care Hollywoodul a perpetuat ideea visului american … când te gândești la artiștii implicați în proiectul care este Europa, nu sunt atât de mulți”, a spus el. „Cred că avem nevoie de mai mult pe măsură ce oamenii pun sub semnul întrebării proiectul Europa”.
Președintele Tajani i-a mulțumit artistului pentru angajamentul său în proiectul european, adăugând: „Dacă vrem să ne protejăm cetățenii, avem nevoie de umbrela europeană. Este imposibil să concurezi în timpul globalizării ca Italia, Franța, Irlanda, Germania, China, Rusia, India sau SUA. Trebuie să fim uniți împreună ca prieteni cu o istorie comună, o identitate comună și valori comune – în primul rând libertatea”.
Potrivit The Irish Time, Bono s-a aflat la Bruxelles pentru discuții despre îmbunătățirea parteneriatului dintre Europa și Africa, pe care l-a caracterizat drept „o oportunitate incredibilă”. „În timp ce America își ia vacanță de la idealuri, ar trebui să ne așezăm pe masă cu partenerii noștri din Africa ca egali și să preluăm lumea”, a spus el.
Campania ONE este o organizație internațională care luptă împotriva sărăciei extreme și a bolilor care pot fi prevenite, în special în Africa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *