subvenții cereale
România este al cincilea producător de cereale din UE
30 noiembrie 2017
paradisuri fiscale
Comisia Europeană va avea o nouă listă neagră a paradisurilor fiscale peste o săptămână
30 noiembrie 2017

Bugetul UE a fost aprobat. Turcia e sancționată pentru încălcarea drepturilor omului

bugetul

După cum anunțam într-un articol anterior, pentru anul 2018, bugetul Uniunii Europene va prioritiza combaterea șomajului în rândultinerilor, IMM-urile, programele de cercetare și Erasmus. UE va contracta în total 160.1 miliarde de euro și va face plăți de 144.7 miliarde.

Europarlamentarii au aprobat proiectul de buget cu 295 pentru, 154 împotrivă, respectiv 197 abțineri.

Inițiativa privind ocuparea forței de muncă în rândul tinerilor a primit o alocare suplimentară de 116.7 milioane de euro, în total 350 milioane astfel încât să fie ajutați cei care își caută cu disperare un loc de muncă. De asemenea au fost suplimentate fondurile pentru proiectele care se consideră că vor genera locuri suplimentare de muncă: Orizontul 2020, Erasmus+ și COSME (sprijin pentru IMM-uri).

“Acest buget oferă ceea ce așteaptă cetățenii europeni de la Europa: locuri de muncă și creșterepe de o parte și siguranță pe de altă parte. Prin investirea în cercetare, infrastructură, educație și IMM-uri, vom deveni mai competitivi și mai orientați spre viitor. În domeniul securității am întărit Europol și Eurojust, pentru a combate mai bine lupta împotriva terorismuluiși a crimei organizate de-a lungul UE. În ultimul rând, am transmis un mesaj clar țărilor din afara UE că sprijinul european nu vine fără obligații: Turcia se îndepărtează de valorile UE și am decis să reducem asistența financiară cu 105 milioane de euro”, a declarat raportorul-șef Siegfried Mureșan (Partidul Popularilor Europeni).

Creșteri de buget s-au înregistrat în special pentru combaterea efectelor negative ale migrației.

Echipa de negociatori ai Parlamentului European a obținut în plus 34 milioane de euro pentru reducerea șomajului în rândul tinerilor din zonele rurale, iar practicile agricole care au impact pozitiv asupra mediului vor primi în plus 95 milioane de euro.

Bugetul UE pentru 2018 pe componente este structurat în felul următor — creștere economică inteligentă și favorabilă incluziunii: 77,534 de miliarde de euro; Competitivitate pentru creștere economică și locuri de muncă: 22,001 miliarde de euro; Coeziune economică socială și teritorială: 55,532 de miliarde de euro; Creștere sustenabilă (resurse naturale): 59,285 de miliarde de euro; Securitate și cetățenie: 3,493 miliarde de euro; Europa Globală: 9,569 miliarde de euro; Administrație: 9,666 miliarde de euro; Instrumente speciale: 567 de milioane de euro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *