OLAF
Funcționari de la Fonduri Europene, cercetați de DNA pentru că i-ar fi ajutat pe șefii Tel Drum să ia nelegal bani europeni
30 decembrie 2017
masini
1.600 de maşini au ars la Liverpool într-un parking, de Anul Nou
1 ianuarie 2018

Cadou pentru români la final de an, din partea Guvernului PSD-ALDE: majorări record la factura de curent

tudose.04wtlpa9eo

Guvernul PSD-ALDE curentează populația cu cele mai mari majorări la prețul energiei electrice din UE transformând România într-un veritabil “scaun electric” cu efecte mortale pentru fiecare cetățean, anunță europarlamentarul Daniel Buda.

”Prețul la energia electrică a crescut cu peste 50% față de aceeași perioadă din 2016, ceea ce plasează România pe prima poziție a hârții europeane a prețurilor ridicate la energia electrică, surclasând țări precum Franța și Germania. Comisia Europeană confirmă faptul că România a înregistrat cea mai mare creștere a prețului angro al energiei electrice. Conform informațiilor oferite de Directoratul pentru Energie al Comisiei Europene, preţul mediu angro al energiei electrice vândute pe platformele de tranzacţionare a înregistrat în România cea mai mare creştere din toată Europa. Astfel, prețul mediu din România este de 50,2 euro/MWh, peste media europeană de 38 de euro/MWh.

Românii sunt loviți de valuri de scumpiri, fiindu-le imposibil să ducă o viață normală și în condiții decente. Facturile lunare ale populației au ajuns să fie o povară pentru aceștia dată fiind creșterea prețului la electricitate, la gaze, scumpirea coșului de cumpăraturi, dar și din cauza tendinţei de depreciere a leului, euro atingând un maxim istoric chiar în cursul zilei anterioare. Producătorii sunt de asemenea puternic afectați de creșterile incontrolabile și imprevizibile ale taxelor, competitivitatea acestora scăzând drastic pe fondul costurilor ridicate cu utilitățile, iar întreprinderile mici și mijlocii sunt cele care vor suferi cel mai mult, ceea ce va duce la pierderea locurilor de muncă.

În aceste condiții, o mare parte dintre români ajung să trăiască la limita subzistenței. Datele Eurostat arată că un peste 25% din populație este deprivată sever din punct de vedere material iar jumătate dintre minori trăiesc sub o sărăcie lucie.

La 10 ani de la aderarea României la Uniunea Europeană, țara noastră rămâne cel mai sărac stat din Europa, alături de Bulgaria iar, din păcate, actualii guvenanți se pare că se încăpățânează să adâncească decalajele economice și sociale dintre România și statele din Vestul Europei. După mai bine de un an, guvernarea PSD-ALDE irosește creșterea economică generată de predecesori și lasă moștenire o criză economică care se apropie cu pași repezi. Acestea sunt darurile otrăvite ale unei guvernări iresponsabile la început de an, pentru cetățenii săi”, a declarat parlamentarul european Daniel Buda.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *