testare-infrarosu-pentru-eficienta-energetica
Din 2021: Toate clădirile noi din UE ar trebui să utilizeze puțină energie sau deloc
26 iulie 2018
00081671_large
Daniel Buda, europarlamentar: Sprijiniți fermierii locali, cumpărând produsele lor!
31 iulie 2018

Cardul european de asigurări sociale de sănătate: călătoriți în siguranță!

doar-1-dintre-bistriteni-au-card-european-de-sanatate-video1374660283

Nu putem alege când și unde ne îmbolnăvim. De aceea, evitați surprizele luând cu dumneavoastră în vacanță cardul european de asigurări sociale de sănătate. Este valabil peste tot în UE.

Ați cumpărat bilete, ați rezervat camere la un hotel drăguț la malul mării, vecinul a acceptat să aibă grijă de pisica dumneavoastră… totul este gata pentru vacanța de mult așteptată. Dar nu ați uitat ceva? Cereți cardul european de asigurări sociale de sănătate. Pentru orice eventualitate.

 

Ce este cardul european de asigurări sociale de sănătate?

Este un card gratuit cu ajutorul căruia, la nevoie, puteți beneficia de serviciile acordate de unități medicale de stat în timpul unei șederi temporare în oricare dintre cele 28 de state membre ale UE, precum și în Islanda, Liechtenstein, Norvegia și Elveția, în aceleași condiții și la aceleași tarife ca asigurații din țara respectivă (în unele țări, serviciile sunt gratuite).

Cardurile sunt eliberate de organismul de asigurări de sănătate de care aparțineți.

Cardul european de asigurări sociale de sănătate acoperă îngrijirile medicale pentru problemele care apar în timpul sejurului în alt stat. Nu vă acoperă costurile în situația în care scopul expres al călătoriei dumneavoastră este de a obține tratament medical și nu este o alternativă la asigurarea de călătorie. Acesta nu acoperă costurile serviciilor medicale private sau costuri precum prețul călătoriei cu avionul înapoi în țara de origine ori contravaloarea bunurilor pierdute sau furate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *