autostrada
Daniel Buda: Autostrăzile din România sunt o ”fata morgana” a actualei guvernări incompetente
9 ianuarie 2018
steag-ue
Orașele și regiunile europene cer să nu fie tăiate fondurile de coeziune din următorul exercițiu bugetar UE
9 ianuarie 2018

Comisia Europeană cere eliminarea de urgență a conținutului online ilegal

Online-booking-key-on-com-009

Mai mulți comisari europeni se întâlnesc astăzi la Bruxelles cu reprezentanți ai platformelor online pentru a discuta pe tema progresului făcut pentru blocarea răspândirii conținutului ilegal, inclusiv a propagandei teroriste și a discursului xenofob, rasist, a discursului instigator la ură și a încălcării drepturilor de proprietate intelectuală.

Vicepreședintele Andrus Ansip, Comisarii europeni Dimitris Avramopoulos, Elżbieta Bieńkowska, Věra Jourová, Julian King și Mariya Gabriel au exprimat un punct de vedere comun, înaintea întâlnirii:

„Comisia se bazează pe platformele online că acestea vor acționa mai rapid în efortul de a combate aceste amenințări, inclusiv prin cooperare cu autoritățile naționale, răspândind mai mult know-how și luând atitudine împotriva reapariției conținului ilegal. Vom continua să promovăm cooperarea dintre companiile de social media pentru detectarea și înlăturarea conținutului online terorist și ilegal, și dacă se impune, adoptarea unei legislații care să completeze cadrul de reglementare actual”.

În septembrie 2017, Comisia a adoptat un regulament care sporește capacitatea prevenției, detectării și îndepărtării conținutului ilegal online.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *