Bacalaureat-750x530
S-au afișat rezultatele la Bacalaureat. Vezi aici ce notă ai luat!
4 iulie 2018
gethumbnew
Șacalii au dat iama în gospodăriile din Șimleu Silvaniei
4 iulie 2018

Comisia Europeană, cu ochii pe legile justiției modificate de PSD-ALDE

legile-justitiei-adoptate-in-parlament-277374

Majoritatea parlamentară PSD-ALDE, cu sprijinul UDMR, a adoptat în regim de urgență și în sesiune extraordinară modificările pe legile justiției. Ultimul cuvânt l-a avut azi Camera Deputaților care, ca for decizional, a adoptat modificările la Codul Penal cu 167 de voturi pentru 97 împotrivă, 19 abțineri. Ieri, modificările au fost adoptate de către Senat.

Astfel, principalul deziderat al puterii, de a face legile justiției mai laxe, a fost atins după un an și jumătate de la prima tentativă, atunci când noaptea a fost adoptată în Guvern celebra Ordonanță 13. În pofida protestelor populației, a opoziției, a procurorilor și judecătorilor, dar și a partenerilor externi, PSD-ALDE, cu sprijinul UDMR, a adoptat toate aceste modificări.

Evenimentele din România nu lasă în indiferență partenerii din UE. Astfel, potrivit MEDIAFAX, Comisia Europeană se arată îngrijorată de așa-zisa reformă a justiției și este gata să ia măsurile care se impun.

 

„Comisia Europeană urmăreşte îndeaproape şi cu preocupări din ce în ce mai mari evoluţiile din România. Noi, la fel ca şi alţi parteneri internaţionali şi state membre, am subliniat în mod repetat că lupta împotriva corupţiei şi asigurarea unei justiţii independente şi profesioniste au o importanţă foarte mare. Aceasta este şi esenţa rapoartelor MCV. Este crucial pentru România să intensifice eforturile şi să evite regresele de la realizările înregistrate în trecut”(…) „În acest context, urmărim îndeaproape reformele în sistemul judiciar şi ale codurilor penale din România. Observăm că reforma Codului Penal a fost adoptată de Parlamentul român. Vom examina versiunile finale ale acestor legi pentru a observa compatibilitatea cu reglementările relevante ale UE în domeniul justiţiei penale şi cu standardele internaţionale. În calitatea de garant al tratatelor europene, nu vom ezita să trecem la acţiune unde va fi necesar pentru a asigura această compatibilitate”,  este punctual de vedere al Comisiei Europene relatat de MEDIAFAX.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *