daniel-buda-in-parlamentul-european-1-660x330
Victorie pentru Daniel Buda: Comisia pentru Agricultură recunoaște dublul standard aplicat la produsele de pe piața UE!
16 mai 2018
White rabbit in scientific lab experiment
Testarea cosmeticelor pe animale: eurodeputații cer o interdicție globală
18 mai 2018

Comisia pentru pesticide va investiga până la sfârșitul anului 2018 procedura pentru autorizarea pesticidelor și va propune ameliorări

pesticide-danger-cancer-e1494431574442-620x272

De multă vreme există preocupări cu privire la modul în care anumite componente ale pesticidelor, cum ar fi glifosatul, ar putea afecta sănătatea oamenilor. În octombrie 2017, deputații europeni au solicitat interzicerea completă a erbicidelor pe bază de glifosat până în 2022 și restricții imediate privind utilizarea acestei substanțe, dar statele membre au decis în noiembrie 2017 că erbicidul poate fi utilizat în UE încă cinci ani, fără să ia în considerare o posibilă interdicție a acestuia.

În 2018, Parlamentul European a înființat o comisie specială care să se ocupe de autorizarea pesticidelor.

”Pentru noi, sănătatea celor 500 de milioane de europeni predomină. Pot exista tensiuni, dar scopul este unic. Fermierii – desigur, ei folosesc glifosat! – dar când li se spune: „dacă se descoperă că glifosatul este periculos pentru sănătatea umană, o să renunți?” răspunsul este da. Ei vor găsi soluția. Oamenii de știință sunt critici în ceea ce privește alegerea studiilor făcute de EFSA. Trebuie văzut cum se face selecția studiilor. Avem un rol de jucat în asta. Trebuie, de asemenea, să facem ca industria să conștientizeze problema eticii și a sănătății umane. Nu putem tolera totul in numele stimulării economiei. Alegerea mea este făcută, eu favorizez sănătatea umană. Este vorba de a determina industria să reacționeze diferit”, a declarat într-un interviu Eric Andrieu (S&D, Franța), președintele Comisiei pentru pesticide.

Pe 15 mai, comisia pentru pesticide a organizat o audiere publică privind procedura UE de autorizare a pesticidelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *