cuc
Euroalesul Daniel Buda cere demiterea ministrului Răzvan Cuc: „Expresia incompetenței!“
29 iulie 2017
20150707_EP-023314_MDO_005
Negrescu: „Dialogul cu societatea civilă și partenerii sociali, în domeniul afacerilor europene, este prioritar“
29 iulie 2017

Corina Creţu a aprobat finanţarea a 3 proiecte de infrastructură rutieră în România

Plenary session week 41 2013 in Strasbourg - Situation of the Roma people
Council and Commission statements

Corina CRETU

407 milioane de euro din fondurile politicii de coeziune sunt investite în trei proiecte de infrastructură rutieră, care vor îmbunătăți interconectarea şi, într-un orizont apropiat, vor duce la creştere economică şi crearea de noi locuri de muncă în vestul României.

„Aceste proiecte, finanțate de Uniunea Europeană, au triplul obiectiv de a îmbunătăţi securitatea rutieră, de a contribui la dezvoltarea economică a regiunilor vizate şi de a consolida coeziunea teritorială din România”, a argumentat comisarul european pentru politică regională, Corina Creţu.

Astfel, mai mult de 336 milioane de euro vor fi investiți în construirea secţiunii dintre localitățile Dumbrava şi Deva, din autostrada Lugoj-Deva, parte a Reţelei transeuropene de transport, dar şi în infrastructura conexă (poduri, intersecţii, tunele). Timpul necesar deplasării automobiliștilor între cele două oraşe va fi redus astfel cu o treime.

Alte 62 milioane de euro vor fi utilizate pentru reabilitarea unei secțiuni din Drumul Naţional 6, ce leagă orașele Alexandria şi Craiova, în sud-vestul ţării, cu scopul de a ameliora securitatea rutieră şi de a reduce timpul de deplasare cu trei sferturi de oră. Nu în ultimul rând, aproximativ 9 milioane de euro vor finanţa construirea secţiunii de drum dintre oraşele Timişoara şi Lugoj, precum şi a unei variante ocolitoare în zona Timișoara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *