lupi
Sprijin de 15.000 de euro pentru fermierii afectați de animalele sălbatice
12 martie 2018
20180312PHT99501_original
Livrarea transfrontalieră a coletelor: care sunt noile norme UE?
13 martie 2018

Daniel Buda, atac la Liviu Dragnea

dragnea

Europarlamentarul Daniel Buda, președinte PNL Cluj, îl acuză pe Liviu Dragnea, președintele PSD, că a îndepărtat România de Europa. Mai mult, liderul PNL Cluj spune că Liviu Dragnea a mințit încă o dată la Congresul PSD care a avut loc sâmbătă la București.

”Pe Liviu Dragnea nu îl costă nimic să se lanseze în promisiuni mincinoase însă, din păcate, pe România o costă imaginea, predictibilitatea economică și siguranța zilei de mâine a românilor! De la tribuna Congresului extraordinar al PSD, Liviu Dragnea s-a hazardat să mai mintă românii, pentru nu știu a câta oară, lansând o serie de promisiuni fără acoperire pe care, probabil, nici chiar cei prezenți în sală nu le mai cred. Printre acestea se numără și aderarea României la Zona Euro până în anul 2024, măsură argumentată de Liviu Dragnea ca fiind necesară pentru ca România “să se poată așeza la masa bogaților din Europa”, spune europarlamentarul PNL/PPE.

Daniel Buda susține că sub guvernarea PSD-ALDE, România pierde orice șansă și ocazie să se mai așeze la masa bogaților din Europa.

”În ultimul an și jumătate, ați avut “grijă” ca țara noastră să se îndepărteze mai mult ca niciodată de Europa, de instituțiile europene și de toate obiectivele pe care noi, ca țară, ni le-am asumat la momentul aderării. Vorbiți de “masa bogaților din Europa” în condițiile în care absorbția fondurilor europene în actualul exercițiu financiar este la un minim istoric, ceea ce ne poziționează la coada clasamentului european, lipsa infrastructurii de transport ne îndepărtează investitorii, românii mor în spitale din cauza incompetenței administrative, sistemul de educație se zbate între toaletele din curți și tavanele care stau să pice în capul elevilor și profesorilor, industria ați aruncat-o pe apa sâmbetei. Nu în ultimul rând, măsurile anti-justiție pe care le-ați promovat îndelung ne-au adus mustrări și avertismente dure din partea cancelariilor și instituțiilor europene, punând România în pericol de a nu fi primită în rândul țărilor Schengen, de a nu i se ridica MCV-ul și, mai grav, de a fi puși probabil în situația de a ni se reduce fondurile europene în următorul exercițiu financiar”, argumentează liberalul.

Daniel Buda adduce în discuție chiar și vizita prim-vicepreședintelui Comisiei Europene, Frans Timmermans, care face parte din aceeași familie politică cu Livia Dragnea și care a venit recent la București să ceară autorităților guvernamentale să înceteze asaltul asupra justiției din România.

”Aveți impresia, domnule Dragnea, că “bogații Europei” acceptă să stea la masă cu niște parteneri mincinoși, incompetenți și neserioși? Dați-mi voie să cred că nu! Dacă până și colegul dumneavoastră din Partidul Socialist European, prim-vicepreședintele Comisiei Europene, domnul Frans Timmermans, v-a transmis de curând, cu subiect și predicat, că aveți o abordare greșită și că duceți România pe un drum mlăștinos, înseamnă că este cazul să nu vă mai urcați pe cai mari și să reveniți cu picioarele pe pământ. Încetați să mai guvernați doar pentru interesul propriu și atunci, într-adevăr, puteți emite pretenții să stați la masă cu bogații Europei”, este mesajul pe care îl transmite europarlamentarul Daniel Buda liderului PSD.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *