salon spital cluj
Ministrul Sănătății: Spitalele regionale de urgență au întârzieri deoarece s-a pornit cu studii de fezabilitate nerealiste
2 februarie 2018
theresa-may-2
Brexit: Marea Britanie va avea un acord cu UE în şapte săptămâni
2 februarie 2018

Daniel Buda cere oficialilor de la Bruxelles să ia în considerare mai mult dezvoltarea satelor

agricultura.jpg

Europarlamentarul Daniel Buda a intervenit în cadrul dezbaterii organizată ieri pe tema Politicii de Coeziune după 2020 și a subliniat faptul că a auzit vorbindu-se foarte puțin despre conectarea cu spațiul rural.

”Nu cred că putem vorbi despre o dezvoltare eficientă a spațiului rural fără conectivitatea cu orașele sau cu zonele urbane. Când vorbim de orașe trebuie să ne referim și la zonele metropolitane și la capacitatea acestora de dezvoltare, la universități, la investiții. Trebuie să privim ca un tot unitar dacă dorim să fim eficienți. Nici în România, din păcate, nu se folosește extrem de mult sinergia fondurilor pentru spațiul rural și zona urbană.

Legat de simplificare, de când am participat la prima ședință a Comisiei de Dezvoltare Regională, acum 3 ani și jumătate, am auzit vorbindu-se despre simplificare însă pașii făcuți sunt insuficienți în această zonă. De ce nu există posibilitatea de la nivelul Comisiei Europene ca statele membre să nu mai poată adăuga condiționalități în plus? Dacă de la Bruxelles sunt 3 condaționalități impuse, Guvernul național vine cu încă 20-30. Avem un imobilism inacceptabil legat de evaluare.

Am contact periodic cu primarii din România și aceștia se plâng că evaluarea unui proiect durează 7-8 luni de zile. Cum să implementezi un proiect dacă durează atât de mult evaluarea?

Haideți să fim corecți unii cu alții. Dacă Marea Britanie pleacă din Uniunea Europeană, vom avea în mod cert ajustări financiare. Eu nu vreau să plece însă trebuie să recunoaștem că se vor tăia bani de la Politica Agricolă Comună și de la Politica de Coeziune”, a declarat Daniel Buda.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *