israelieni
#Jandarmeriada: Patru turiști israelieni au fost bătuți pentru că foloseau taxi-ul!
16 august 2018
burger
Meniul Zilei: Burger Jandarm lacrimogen!
20 august 2018

Daniel Buda, europarlamentar: ”Cu buteliile de gaz pe masă veți negocia dosarele importante ale președinției Consiliului UE?!”

gazati

 

Perspectiva preluării președinției UE de către România condusă de guvernul PSD+ALDE produce fiori în toate cercurile politice, atât în țară, cât și în străinătate. Contextul creat de violențele Jandarmeriei asupra populației care a participat la protestul din 10 august din Piața Victoria pune sub semnul întrebării capacitatea asumării de către țara noastră a președinției UE, cu atât mai mult cu cât în perioada următoare se negociază dosare importante la nivel comunitar, cum ar fi migrația, Brexit-ul sau bugetul UE post-2020.

 

România de tip Kafka

 

Un punct de vedere vehement a fost exprimat de către europarlamentarul Daniel Buda, președinte PNL Cluj.

”România este strivită, mai mult decât oricând, de ipocrizia PSD-ALDE și, din păcate, devine pe zi ce trece o Românie tot mai pierdută…
10 August va rămâne cu siguranță o zi în analele istoriei și a unei Românii măcinate și zdruncinate sub povara incompetenței și ipocriziei celor de la guvernare, o zi în care românii s-au răsculat împotriva românilor, la fel ca în anul 1907. Ziua în care cei care hrănesc financiar economia acestei țări, în loc de flori la întoarcerea în țară, au primit gaze și bastoane. Ziua în care, românilor care trudesc din greu îndurând umilințele și înjosirile celor pe moșiile cărora își rup oasele pentru un euro găurit, li s-au spus “primiți bastonul” sau plecați de unde ați venit. Dar parcă asta nu a fost suficient! Ce a urmat în spațiul public și politic românesc pare a fi desprins din romanele lui Kafka! Televiziunile de casă ale puterii, laolaltă cu site-urile aservite, au trecut la o spălare a creierelor, și așa prăjite de arșița soarelui, atingând cote nebănuite. Jandarmi până mai ieri paralizați erau surprinși alergând în fața camerelor de luat vederi. Slavă Domnului că televiziunile nu au avut dreptate și jandarmerița este bine și sănătoasă! Politicieni care dincolo de haina politică pe care o respecți, deoarece așa este în democrație, și cu care puteai schimba două vorbe în sensul bun al cuvântului, au pornit o tiradă a dezinformărilor. Mai mult, doreau nici mai mult, nici mai puțin decât amenzi de 15.000 de euro pentru protestatari. Unii vor o comisie de anchetă pentru președintele Iohannis care a săvârșit crima de se exprima în spațiul public că dreptul la un protest pașnic nu poate fi îngrădit de autoritățile statului. Cu atât mai puțin de gaze, fie ele și testate în laboratoarele puterii. Faceți comisie de anchetă, dar cu siguranță va ajunge cel puțin la Carmen Dan, cea responsabilă de evenimentele din piață. Calculatoarele și tehnologia modernă le-au învolburat mințile unora care spuneau că imaginile celor cu mâinile ridicate și loviți de bastoane ar fi trucate. Sau poate nu pot să creadă că ar putea fi posibil ca minerii să se fi îmbrăcat în jandarmi și să facă așa ceva!”,  spune europarlamentarul Daniel Buda. Acesta se referă atât la campaniile de dezinformare cu privire la „jandarmerița ucisă” care s-a derulat pe posturile TV prietene PSD-ului, cât și la declarațiile care au frizat absurdul făcute de doi europarlamentari români, respective Ioan Mircea Pascu (PSD) și Norica Nicolai (ALDE).

 

Cu buteliile de gaz pe masă?

 

Totodată, europarlamentarul Daniel Buda atrage atenția că actualul guvern, care și-a demonstrate neputința în exercițiul guvernării, va prelua președinția UE, unde are de negociat dosare importante pentru cetățeni, cum ar fi problema migrației sau Brexit-ul.  Pornind de la scrisoarea transmisă de către premierul Dăncilă la Bruxelles, europarlamentarul Daniel Buda se arată revoltat de situația în care PSD-ul  a adus țara.

”Avem o scrisoare expediată concelariilor europene, dar a cărei substanță pălește în fața imaginilor oferite de sutele de oameni bătuți și batjocoriți în ultimul hal de cei care primesc salarii grase din taxele și contribuțiile plătite la stat, cinstit și onest în fiecare lună, de victimele lor! Puteți fi siguri că nimeni nu poate fi indus în eroare la Bruxelles de tomuri întregi de scrisori. Acuzațiile pe mai multe voci că se încearcă schimbarea prin mijloace nelegitime a guvernului instalat la Palatul Victoria ar fi de râs, dacă nu ar fi de plâns. Strânsul de semnături pentru inițiativa “Fără penali” în Piața Victoriei este expresia unei astfel de intenții în mintea prăjită de arșița soarelui al unui reprezentant al puterii. Nimeni de la PNL sau din altă parte nu își dorește schimbarea unui guvern decât prin alegeri, fie ele și anticipate sau prin moțiune de cenzură. Iar Cotroceniul a demonstrat că respectă Constituția, numind consecutiv trei  prim-miniștri din actuala majoritate. De ce ar dori să facă astăzi altceva dincolo de limitele constituționale?! Dar, până și cei mai înverșunați pesediști nu cred asta, deși o verbalizează cu sârg să dea bine în ochii șefilor. După cum este de ordinul evidenței aritmetice că România nu poate fi sărită de la președinția Consilului UE. Problema nu este asta, dacă avem sau nu Președinția, ci de percepția asupra capacității României și a actualei guvernări de a gestiona dosare importante, câtă vreme tu dai cu gaze peste femei gravide sau cu copii în brațe ori peste cei cu mâinile ridicate! Asta este problema care trebuie să vă macine, doamnelor și domnilor politicieni de la PSD- ALDE! Cum veți negocia aspectele legate de migrație, Brexitul și bugetul UE?! Cu buteliile de gaz pe masă? Chiar credeți ca europenii sunt proști?! Cu siguranță vor închide toate dosarele importante, iar dumneavoastră, cei care veți fi în acea sală, le veți pune doar pălăria în cuier, dar și aceea din hârtie creponată, de teama să nu o subtilizați. Aceasta este România pe care ați creat-o! O Românie dezbinată, o Românie în care românii îi urăsc pe români, o Românie neputincioasă și neînsemnată la nivel european și internațional!  Rușine să vă fie!”, spune europarlamentarul Daniel Buda.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *