articol-01-6
Promisiuni: Guvernul constată că sectorul construcțiilor e prioritar și promite salarii minime de 3.000 de lei
5 decembrie 2018
dz04MDAmaGFzaD1hNmFjNzBhN2E5M2Q0M2UwNjMxZTZkNDk0YWMzMTQxNQ==.thumb
2019 în Parlamentul European: alegerile europene, denunțătorii de nereguli, viitorul Europei
27 decembrie 2018

Daniel Buda, europarlamentar PNL/PPE: ”România beneficiază de o finanțare semnificativă pentru reformarea sectorului feroviar din România!”

BV-cf_cale-ferata-cfr

Comisia Europeană sprijină reformarea sectorului feroviar din România prin instrumente financiare multiple, susține europarlamentarul PPE/PNL Daniel Buda.

Cu puțin timp în urmă,  europarlamentarul liberal Daniel Buda a adresat Comisiei Europene o întrebare cu solicitare de răspuns scris pe marginea importanței revitalizării sectorului feroviar din România.

Sistemul de transport feroviar din România se află în fața unor provocări greu de surmontat, dat fiind contextul aplicării celui de-al patrulea pachet feroviar de la mijlocul lunii iunie 2019. Principalul obiectiv al pachetului este crearea unui spațiu feroviar unic european, ceea ce presupune o reformă a sectorului feroviar din Uniunea Europeană prin încurajarea concurenței și a inovării în zona piețelor interne ale transportului feroviar de călători.

”Conform reprezentanților Unității de siguranță din cadrul Agenției Uniunii Europene pentru Căile Ferate, rezultatul final al acestor eforturi îl reprezintă atingerea unor niveluri mai mari de siguranță pentru transportul feroviar în scopul creșterii nivelului de competitivitate modală. Din păcate, în România, infrastructura feroviară este deficitară, iar transportul pe calea ferată se face de 4 ori mai lent decât în statele din vestul Europei. Astfel, prevederile celui de-al patrulea pachet feroviar, în special cele ale pilonului tehnic, vor afecta puternic activitatea tuturor operatorilor de transport din România, existând riscul unei posibile pierderi masive a luptei concurențiale la nivel european. Am solicitat Comisiei să îmi comunice care sunt instrumentele de care dispune în vederea oferirii unei asistențe tehnice autorităților române pentru a gestiona eficient cel de-al patrulea pachet feroviar. În răspunsul primit din partea Comisarului european pentru Transport, doamna Violeta Bulc, aceasta mi-a comunicat faptul că România beneficiază de finanțări europene semnificative în vederea dezvoltării infrastrucutrii feroviare”, spune europarlamentarul Daniel Buda.

 

Comisarul european Violeta Bulc spune că România beneficiază de o finanțare semnificativă prin Mecanismul pentru interconectarea Europei și Fondurile structurale și de investiții europene, pentru dezvoltarea infrastructurii feroviare.

“Comisia salută planurile României vizând transpunerea, până la data de 16 iunie 2019, a pilonului tehnic al celui de-al patrulea pachet feroviar. Prin Sistemul european de management al traficului feroviar (ERTMS) se urmărește armonizarea sistemelor de semnalizare și control feroviar din UE. Astfel vor crește considerabil fiabilitatea, eficiența și siguranța serviciilor feroviare, se va îmbunătăți interoperabilitatea și se va permite circulația trenurilor de mare viteză pe rețeaua feroviară transeuropeană și pe fiecare linie de cale ferată unde este implementat sistemul.

România beneficiază de o finanțare semnificativă prin Mecanismul pentru interconectarea Europei și Fondurile structurale și de investiții europene, pentru dezvoltarea infrastructurii feroviare, modernizarea rețelei feroviare și implementarea ERTMS, de exemplu în cadrul proiectelor de modernizare a rețelei feroviare pe linia Arad-Simeria-Sighișoara-Brașov-București. Autoritățile române pot colabora cu Agenția Uniunii Europene pentru Căile Ferate și cu echipa de gestionare a implementării ERTMS, pentru a beneficia de orientare și de cele mai bune practici.
În plus, Comisia consideră că deschiderea pieței contribuie, în general, la îmbunătățirea calității serviciilor feroviare. Comisia facilitează acest proces, promovând, printre altele, schimbul de bune practici, de exemplu în ceea ce privește procedurile competitive de atribuire a contractelor de servicii publice din sectorul feroviar“, arată comisarul Violeta Bulc în clarificările transmise europarlamentarului Daniel Buda.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *