Grecia
Grecia a ajuns la acord cu reprezentanții creditorilor pentru o nouă tranșă de bani
3 decembrie 2017
America Centrală
UE alocă 20 mil. de euro către America Centrală pentru lupta împotriva criminalității organizate
4 decembrie 2017

Daniel Buda: Fondurile europene sunt șansa crescătorilor de bovine din România

subventie-bovine-2015-600x381

Scăderea alarmantă a efectivelor de bovine din România ar trebui să genereze măsuri concrete din partea autorităţilor naţionale! Fondurile europene pot reprezenta şansa dezvoltării acestui sector, spune euroalesul Daniel Buda

“Fermierii români încă se confruntă cu probleme ce țin de competitivitate și de integrare într-o piață unică extrem de puternică, toate aceste impedimente fiind și pe fondul lipsei unei infrastructuri adecvate, al prețurilor scăzute obținute din produsele animale, dar nu numai. Am solicitat Comisiei Europene, printr-o întrebare cu solicitare de răspuns scris, să îmi transmită care sunt instrumentele avute la îndemână în vederea creșterii sustenabile a efectivelor de bovine atât în România, cât și în alte state membre. Vă voi reda răspunsul Comisiei de îndată ce îl voi primi,” a declarat eurodeputatul Daniel Buda.

Efectivele de bovine din România au înregistrat o scădere semnificativă în ultima perioadă, cu un procent de 3,3 % mai mic în iunie anul curent față de aceeași perioadă din anul anterior. Într-un comunicat al Institutului Național de Statistică se atrage atenția asupra numărului extrem de mic al bovinelor, de doar 2 milioane de capete. Această tendință de scădere a efectivelor de bovine se menține de o perioadă îndelungată de timp, iar una dintre cele mai puternice scăderi a fost de 32 %, înregistrată din anul 2006 până în anul 2011. Raportat la populația României, efectivele de bovine actuale sunt insuficiente.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *