Brexit
Michel Barnier, negociator-şef al UE: Marea Britanie va fi exclusă din Europol şi din structurile Uniunii Europene pentru apărare
29 noiembrie 2017
subvenții cereale
România este al cincilea producător de cereale din UE
30 noiembrie 2017

Daniel Buda ia apărarea funcționarilor APIA care protestează, în fața atacului premierului Mihai Tudose

daniel_Buda

Europarlamentarul Daniel Buda, membru în Comisia de Agricultură și Dezvoltare Rurală din cadrul Parlamentului European, îi cere premierului Mihai Tudose să nu-i ignore și să nu-i calce în picioare pe funcționarii APIA din țară, care protestează față de grila lor de salarizare.

”De ei depinde absorbția sigură a fondurilor europene din sectorul agricol din România! Îi solicit public premierului Mihai Tudose să intervină în stingerea conflictului la nivelul Agenției de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură. Nemulțumirile acestora legate de reducerile salariale sunt mai mult decât îndreptățite. Dincolo de faptul că v-ați laudat în campania electorală că niciun salariu nu va scădea, vă atrag public atenţia că această instituție, APIA, este cea mai performanță instituție din zona absorbţiei fondurilor europene, într-un sector extrem de important cum este sectorul agricol.

România este oricum deficitară la capitolul absorbției fondurilor europene în alte domenii iar incompetenţa și incapacitatea miniștrilor pe care îi aveți în subordine periclitează plățile directe în agricultură. Plăţile directe se constituie în singura sursă sigură de venit pentru fermierii din România, în condiţiile în care, şi aşa, aceştia sunt dezavantajaţi în raport cu fermierii din celelalte state. Acești funcționari, pe care astăzi îi sfidați prin ignoranța dumneavoastră, sunt mereu în tranșeele birocrației și a unei legislații stufoase, în continuă schimbare, fiind în același timp garanții fermierilor în obținerea la timp a fondurilor europene.

Blocajul ce se prefigurează în acest sector este de natură să dăuneze grav și cu consecințe incomensurabile sectorului agricol. În cursul zilei de astăzi voi informa Comisia Europeană și pe Comisarul Phil Hogan despre situația din România, solicitându-i totodată să intervină în sprijinul funcționarilor APIA”, declară europarlamentarul Daniel Buda.

Premierul Mihai Tudose i-a criticat, miercuri, în timpul şedinţei de Guvern, pe angajaţii APIA care protestează, afirmând că salariul unui director din teritoriu este cât al unui ministru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *