Domestic violence victim
#HumanRights: încălcări semnalate în Iran, Arabia Saudită și Sudan
4 iunie 2018
vulcanul-fuego-din-guatemala-a-erupt
Parlamentul European își exprimă sprijinul pentru victimele vulcanului Fuego din Guatemala
12 iunie 2018

Daniel Buda: ”Peste un sfert din populație trăieşte cu mai puţin de 5,5 dolari pe zi, ceea ce reprezintă cea mai ridicată rată a sărăciei din UE!”

35067623_1642788605829674_6087416663706173440_n

Economiști importanți de la Banca Mondială semnalează marile discrepanțe socio-economice între regiunile din România. Pe de o parte, marile orașe precum Cluj-Napoca, Timișoara și Iași împreună cu București, reprezintă centre de prosperitate și inovare, iar pe de altă parte, orașele mai mici și zonele rurale sunt încă la decenii distanță față de nivelul de trai din aceste poluri de dezvoltare.

Asupra acestei situații atrage atenția europarlamentarul Daniel Buda, care spune că în ciuda faptului că România a avut multiple beneficii ca urmare a aderării la UE, fiind sprijinite investiții importante, dezvoltarea s-a produs neuniform, existând astfel decalaje mari între regiunile țării.

”O serie de indicatori arată nivelul de trai scăzut din România. Astfel, calitatea infrastructurii este deficitară, România fiind singurul stat membru care nu a valorificat îndeajuns fondurile structurale de care a beneficiat începând cu momentul aderărării. Peste un sfert din populație trăieşte cu mai puţin de 5,5 dolari americani pe zi, ceea ce reprezintă cea mai ridicată rată a sărăciei din UE. Unul din cinci oameni nu are acces la apă potabilă. România este una dintre ţările cu cel mai scăzut grad de urbanizare din UE”, punctează europarlamentarul.
Concluzia parlamentarului este că, în anul Centenarului, România este departe de calea unei dezvoltări profunde, a unei societăți incluzive și uniform integrate în UE. Având în vedere această situație, Daniel Buda a solicitat Comisiei Europene recomandări  pentru autoritățile române în ceea ce privește reducerea decalajelor socio-economice dintre regiunile din România. ”Vă voi reda răspunsul Comisiei de îndată ce îl voi primi”, promite europarlamentarul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *