Close up of a vaccination protection Influenza on a blue background.

[url=file_search.php?action=file&lightboxID=4800358][img]http://02b5b0c.netsolhost.com/stock/banniere1.jpg[/img][/url]
Avertisment: Lipsa încrederii în vaccinuri duce la apariția de focare de boli care ar putea fi prevenite prin vaccinare!
21 martie 2018
10-gaze
Deputații europeni înăspresc regulile privind conductele de gaz către și din țările terțe
22 martie 2018

Daniel Buda: Reducerea contribuţiei la Pilonul II de pensii, una dintre cele mai toxice măsuri ale PSD+ALDE

29216917_1553944318047437_6771252994273968128_n

Europarlamentarul Daniel Buda critică dur decizia de reducere a contribuţiei virate la Pilonul II de pensii, precizând că este una dintre cele mai toxice măsuri luată de guvernul PSD-ALDE. Daniel Buda susţine că acest demers afectează iremediabil pensia tinerilor, dar şi potenţialul de investiţii în economie.

Potrivit lui Daniel Buda, decizia guvernanţilor din România cu privire la Pilonul II de pensii a stârnit îngrijorare şi la nivelul Comisiei Europene.

„În cadrul raportului de ţară, Comisia Europeană şi-a exprimat îngrijorarea cu privire la implicaţiile negative ce le are această reducere a contribuţiei aferentă Pilonului II. Potrivit legislaţiei şi angajamentelor asumate, cota de contribuţie virată Pilonului II trebuia să crească treptat la 6% din salariul brut. Însă, în 2016, nivelul contribuţiei a fost majorat de Guvern la doar 5,1% în loc de 5,5%, iar în 2017 acest nivel a fost menţinut. Mai mult, la finele anului 2017, Guvernul a adoptat o ordonanţă de urgenţă care reduce această contribuţie la 3,75% din salariile brute începând cu anul 2018. Comisia Europeană a avertizat că această diminuare substanţială va determina o creştere a obligaţiilor statului de a plăti pensii publice în viitor şi de asemenea va avea efecte negative asupra pieţelor financiare.

Fondurile de pensii private Pilon II din România au fost declarate printre cele mai performante fonduri de pensii din Europa, astfel că, nu au existat motive reale de modificare a arhitecturii pilonului. Guvernul PSD-ALDE nu doar că se încăpăţânează să poziţioneze România pe harta instabilităţii politice şi a haosului economic, ci reuşeşte să anuleze toate eforturile şi progresele realizate în sisteme cheie, cum este şi cel al pensiilor şi asigurărilor sociale”, a explicat Daniel Buda. Liberalul clujean este de părere că în condiţiile dezechilibrului major în raportul dintre numărul angajaţilor şi cel al pensionarilor, Pilonul II reprezintă o plasă de siguranţă care garantează o pensie demnă pentru tinerii angajaţi. „Se pare că pentru Ministrul Muncii, doamna Lia Olguţa Vasilescu, stabilitatea şi predictibilitatea legislativă sunt noţiuni străine, iar măsurile luate după crezul partidului au prioritate în faţa oricărui succes apreciat ca atare de Comisia Europeană. Din păcate, în ritmul acesta, sub guvernarea PSD-ALDE, tinerii contribuabili de astăzi vor ajunge cerşetorii de pe străzile României de mâine!”, a explicat europarlamentarul PNL/PPE.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *