tomac
Eugen Tomac, președinte executiv PMP: ”Tudorel a prezentat public ceea ce i-a cerut Tariceanu și Dragnea”
23 februarie 2018
european_union_map_flag_100310373_primary_idge__12183000
Firmele vor fi impozitate acolo unde își obțin profitul
23 februarie 2018

Daniel Buda: ”Tudorel Toader s-a transformat dintr-un foarte bun profesor de drept într-un foarte prost și neinspirat politician!”

buda TT

 

”Țara arde și baba se piaptănă! Sau despre cum să spui adio Schengen!”, scrie pe pagina sa de Facebook europarlamentarul Daniel Buda.

Potrivit eurodeputatului liberal, recentul raport prezentat de ministrul Justiției, Tudorel Toader, privind activitatea DNA ar fi de râs, dacă nu ar fi de plâns. ”Acesta nu este altceva decât o însăilare a unor realități deformate menite să justifice o decizie care aruncă România în prim-plan european stârnind din nou îngrijorări majore în capitalele europene. Deși decizia lui Toader era previzibilă după toate presiunile puse pe seama sa, cred că niciunul dintre actorii implicați nu au realizat dimensiunea internațională a acestui scandal care va afecta România pe termen lung”, averizează Daniel Buda.

Acesta mai spune că presupusele aspecte invocate în luarea deciziei de revocare a procurorului șef al DNA pot fi ușor demontate de orice student din anul II al Facultății de Drept, iar pentru unele probleme semnalate, există instituții ale statului care puteau fi sesizate și care de altfel, s-au și autosesizat.

”România ultimului an a atras atenția spațiului public internațional prin sutele de mii de oameni aflați în stradă, protestând împotriva a ceea ce domnul Tudorel Toader tocmai ,,a comis-o”. Parcursul european al României nu este un dat, ci este un drept, iar acesta poate fi încetinit sau chiar oprit prin atitudini similare cu gestul domnului Toader”, completează deputatul.

Europarlamentarul atrage atenția că resursele financiare europene, investițiile străine sau autohtone au nevoie de un sistem juridic stabil, capabil să reacționeze la orice derapaj de la ceea ce consfințesc normele internaționale.

”Exercitarea unui drept nu poate fi discreționară, ci dimpotrivă, trebuie să servească interesele statului atunci când vorbim de oameni de stat, și nu interese individuale cum este cazul de față. Tudorel Toader, prin demersul său, s-a transformat dintr-un foarte bun profesor de drept într-un foarte prost și neinspirat politician!”, concluzionează Daniel Buda.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *