European_Commission.svg
România: caz închis în domeniul migrației legale!
15 iulie 2017
Acoperisurile caselor, 1.000 hectare de teren agricol au fost distruse, copaci si stilpi de inalta tensiune au fost doboriti, in urma furtunii insotite de grindina, in judetul Bacau.
Buda: „Ministerul Agriculturii tratează fondurile europene cu indiferenţă, iar fermierii au culturile distruse!“
16 iulie 2017

De ce a intrat din nou România în vizorul Comisiei Europene

European_Commission.svg

European_Commission.svg

Comisia a trimis joi un aviz motivat Greciei, Irlandei, Maltei, Marii Britanii, Poloniei, României și Sloveniei, solicitându-le să își notifice cadrul național de politică bazat pe normele europene privind instalarea infrastructurii pentru combustibilii alternativi (Directiva 2014/94/UE).

Acest cadru național este principalul instrument prevăzut de directivă pentru a asigura crearea unor infrastructuri suficiente pentru combustibili alternativi, inclusiv a unor puncte de reîncărcare pentru vehiculele electrice și a unor puncte de realimentare cu gaz natural și hidrogen, precum și pentru a evita fragmentarea pieței interne. Accelerarea instalării infrastructurii pentru combustibili alternativi este esențială pentru a le oferi tuturor europenilor o mobilitate ecologică și competitivă, așa cum a stabilit Comisia în pachetul „Europa în mișcare”, adoptat în mai 2017. Aceste 7 state membre au acum la dispoziție două luni pentru a-și îndeplini obligațiile care le revin în temeiul directivei; în caz contrar, Comisia poate decide să sesizeze Curtea de Justiție a UE cu privire la acest caz. În plus, Comisia a decis, de asemenea, să trimită o scrisoare de punere în întârziere Suediei, care a notificat un cadru național de politică ce nu conține elementele minime cerute de directivă.

Prin pachetul lunar de decizii privind constatarea neîndeplinirii obligațiilor, Comisia Europeană urmărește acționarea în justiție a statelor membre care nu și-au îndeplinit obligațiile ce le revin în temeiul legislației UE. Aceste decizii, care vizează diverse sectoare și domenii de politică ale UE, au scopul de a asigura aplicarea corespunzătoare a normelor europene, în beneficiul cetățenilor și al companiilor.

Principalele decizii adoptate de Comisie, grupate pe domenii de politică, includ 25 de scrisori de punere în întârziere, 51 de avize motivate și 11 sesizări ale Curții de Justiție a Uniunii Europene. Comisia închide, de asemenea, 122 de cazuri în care diferendele cu statele membre în cauză au fost soluționate fără a fi necesară continuarea procedurii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *