buda hogan
Daniel Buda, europarlamentar PPE/PNL: ”Politica Agricolă Comună pune accent, mai mult ca niciodată, pe investiții”
5 martie 2018
Vezi-ce-avere-are-ministrul-Economiei--Lucian-Bode
Vicepreședinte PNL: ”Dacă ești cu adevărat nevinovat, nu fugi din țară, ci te aperi cu mijloace legale”
5 martie 2018

Decizie definitivă: Ludovic Orban a fost achitat

ludovicorbanlideruldeputatilorpn_1460381897_46748700

Președintele PNL, Ludovic Orban, a fost achitat în dosarul în care a fost acuzat de către procurorii DNA de fapte de corupție. Decizia este definitivă.

La ultimul termen din dosarul în care a fost  judecat în urmă cu două săptămâni, liderul PNL Ludovic Orban, procurorii DNA au cerut instanței să decidă o pedeapsă cu închisoare cu executare. În prima instanță, liderul PNL a fost achitat.

Orban a fost trimis în judecată în 17 mai 2016, de către procurorii DNA, care l-au acuzat că şi-a folosit influenţa pentru a obţine foloase necuvenite. În 11 aprilie 2016, ziua în care a fost pus sub control judiciar, Orban a anunţat că îşi retrage candidatura la Primăria Capitalei şi demisionează din funcţiile de prim-vicepreşedinte PNL şi vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor, el rămânând deputat până la încheierea mandatului, în decembrie 2016. În 31 ianuarie 2017, Orban a fost achitat de un complet de trei judecători al instanţei supreme. Decizia nu a fost definitivă şi a fost contestată la completul de cinci judecători al instanţei supreme.

Acum, instanța a decis că Ludovic Orban nu este vinovat și a decis achitarea acestuia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *