medic-veterinar-de-ferma_agrointel (1)
Daniel Buda duce la Bruxelles problemele grave cu care se confruntă medicii veterinari din România
6 aprilie 2018
Bruxelas-cria-o-Venture-EU-um-novo-fundo-de-2100M€
VentureEU: 2,1 miliarde EUR pentru a stimula investițiile cu capital de risc în întreprinderile nou-înființate inovatoare din Europa
11 aprilie 2018

Deputații europeni discută joi despre respectarea drepturilor fundamentale în Ungaria

viktor_orban_premier_rzad_6240903_05351500

Deputații din cadrul Comisiei pentru libertăți civile vor evalua, joi, situația din Ungaria, pentru a determina dacă țara este expusă riscului de încălcare a valorilor UE.

Judith Sargentini (Verts / ALE, NL) va prezenta comisiei raportul său privind democrația, statul de drept și respectarea drepturilor fundamentale în Ungaria. Comitetul pentru Libertăți civile a fost însărcinat, în mai 2017, cu studierea situației din Ungaria, în vederea activării articolului 7 alineatul (1) din Tratatul UE.

În rezoluția plenară din 2017, deputații europeni au afirmat că situația din țară justifică declanșarea procedurii, ceea ce ar putea duce la sancțiuni pentru Ungaria, inclusiv pierderea dreptului de vot în cadrul Consiliului.

Comisia pentru libertăți civile va vota raportul Sargentini în iunie. Acesta va fi supus la vot în plen în septembrie. Pentru a fi adoptat, raportul trebuie susținut cu două treimi din voturile exprimate și o majoritate absolută a deputaților europeni, adică cel puțin 376 de voturi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *