Lia Olguta Vasilescu, ministrul propus al Muncii si Justitiei Sociale, sustine o declaratie de presa dupa ce a fost audiata in cadrul comisiilor de specialitate ale Parlamentului, miercuri 4 decembrie 2017.ALEXANDRA PANDREA/MEDIAFAX FOTO
N-ai lucrat 10 ani? Ești asistat social!
12 februarie 2018
pe
Ce sunt Tratatele inițiale?
12 februarie 2018

Deși condamnat, Darius Vâlcov rămâne consilierul premierului

darius-valcov-viorica-dancila

Darius Vâlcov rămâne consilierul premierului Viorica Dăncilă, deși a primit săptămâna trecută o sentință de condamnare la opt ani cu executare.

 

Întrebată, la sediul PSD, dacă a luat o decizie în privinţa lui Darius Vâlcov, consilier de stat în aparatul de lucru al prim-ministrului, după decizia ÎCCJ de a-l condamna la opt ani de închisoare, Viorica Dăncilă a spus că îl va păstra ca și consilier până la decizia definitivă a instanței.

”Nu am abandonat niciodată un membru al echipei mele care trece printr-un moment dificil. Atunci când vom avea o hotărâre definitivă, abordarea mea probabil că va fi alta. Eu cred că fiecare dintre cetăţenii acestei ţări au dreptul la prezumţia de nevinovăţie până la o hotărâre definitivă şi cred că acest lucru ar trebui să se aplice pentru fiecare român, indiferent de locul unde se află. Eu voi merge pe acest lucru”, a declarant premierul Viorica Dăncilă.

 

Darius Vâlcov a fost condamnat, săptămâna trecută, la 8 ani de închisoare cu executare de către magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție (ICCJ). Decizia nu este definitivă.

Este vorba de dosarul în care Vâlcov este acuzat de trafic de influenţă, spălare de bani şi operaţiuni financiare sau acte de comerţ incompatibile cu funcţiile ocupate, după ce ar fi cerut de la o firmă de construcţii 20% din valoarea unor contracte publice, în perioada în care era primar în Slatina.

Pentru infracțiunea de trafic de influență, Darius Vâlcov a primit 4 ani de închisoare. Pentru infracțiunea de spălare de bani, fostul ministru a primit 6 ani, iar pentru operaţiuni financiare sau acte de comerţ incompatibile cu funcţiile ocupate, încă 2 ani.

După contopirea pedepselor, ICCJ a decis condamnarea la închisoare pentru o perioadă de 8 ani. ICCJ a decis și confiscarea banilor pe care Darius Vâlcov i-ar fi primit ca mită. Este vorba de 6,2 milioane lei. Instanța a menținut, totodată, sechestrul pe bunurile ridicate la perchezițiile făcute în 2015 în acest dosar, adică circa 170 de tablouri și alte opere de artă, trei lingouri de aur și diverse sume de bani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *