helmet
Inovație: Airbag tip cască pentru bicicliști!
27 decembrie 2018
Man shopping christmas gifts with a laptop through internet whil
Cum v-a îmbunătățit UE experiența digitală în 2018
7 ianuarie 2019

Diagnosticarea rapidă a alergiilor: la Viena se dezvoltă o nouă metodă de testare alergică

at_macroarraydiagnostics_baner_985x270_base-generic_02

Start-up vienez finanțat de UE  Macro Array Diagnostics dezvoltă metode revoluționare de diagnosticare a alergiilor. Allergy Explorer (ALEX) este primul test din lume care poate testa rapid și fiabil până la 300 de alergeni simultan. O singură picătură de plasmă sau ser de sânge este tot ceea ce este necesar pentru a efectua o analiză cuprinzătoare.

 

Diagnosticarea îmbunătățită accelerează tratamentul pentru pacienții cu alergie

 

Macro Array Diagnostics a dezvoltat o metodă de diagnostic multi-parametru de alergie care acoperă aproape toți alergenii relevanți la nivel global într-un singur test de laborator. Testele alergice convenționale permit examinarea simultană a unui număr limitat de substanțe alergene.

Noua metodă de testare oferă pacienților alergici informații complete despre starea lor. De asemenea, permite medicilor să înceapă tratamentul și să facă recomandări mai rapid și într-un mod mai bine orientat.

Macro Array Diagnostics a fost singura companie austriacă din domeniul medical  care a primit sprijin din partea UE în cadrul fazei a doua a Instrumentului european pentru inovare pentru IMM-uri în cadrul programului Orizont 2020. Finanțarea este utilizată pentru a intensifica dezvoltarea tehnologiei revoluționare de diagnoză.

 

Cercetare, inovare și locuri de muncă grație finanțării UE

 

Considerăm că această  finanțare de la UE este o distincție excelentă pentru metoda noastră unică de diagnosticare și pentru echipa noastră extrem de motivată. Sprijinul UE va accelera considerabil dezvoltarea în continuare a tehnologiei. Acest lucru va permite să ne adresăm mai multor tipuri de  clienți și să fie create noi locuri de muncă”, spune fondatorul și  directorul executiv Macro Array Diagnostics, Christian Harwanegg. Compania sa a creat o metodă de diagnosticare alergică care poate testa simultan până la 300 de alergeni.

În perioada 2014-2020, programul Orizont 2020 al UE alocă aproape 75 de miliarde de euro pentru cercetare și inovare la scară europeană. Obiectivele sale principale includ promovarea excelenței în cercetare și dezvoltarea de locații de cercetare și de afaceri competitive și produse și servicii inovatoare.

Ce înseamnă Macro Array Diagnostics?

  • A fost înființată în 2016
  • În prezent, are 15 persoane angajate
  • Cercetare și dezvoltare în Viena
  • Lansarea pe piață în septembrie 2017
  • Finanțare UE de 2,5 milioane de euro pentru dezvoltarea ulterioară a tehnologiei revoluționare de diagnosticare a alergiilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *