20180713PHT07910_original
S-au stabilit cele trei filme finaliste pentru Premiul LUX!
26 iulie 2018
doar-1-dintre-bistriteni-au-card-european-de-sanatate-video1374660283
Cardul european de asigurări sociale de sănătate: călătoriți în siguranță!
27 iulie 2018

Din 2021: Toate clădirile noi din UE ar trebui să utilizeze puțină energie sau deloc

testare-infrarosu-pentru-eficienta-energetica

De la 1 ianuarie 2021, toate clădirile noi din UE ar trebui să utilizeze puțină energie sau deloc pentru încălzire, răcire sau apă caldă. Normele UE privind această obligație introduc și o certificare energetică pentru clădiri, astfel încât proprietarii sau locatarii să poată compara și evalua performanța energetică. Aceste reguli fac parte din efortul UE pentru o energie curată.

Eurodeputatul danez Bendt Bendtsen (PPE), care este responsabil cu direcționarea regulilor actualizate în Parlament, a declarat: „Acum le-am oferit statelor membre instrumentele cu care să facă apartamentele și locuințele mai eficiente din punct de vedere energetic în viitor”.

Acțiunile UE pentru o energie mai curată includ și sursele de energie regenerabile și eficiența energetică a dispozitivelor electrice.

Sectorul construcțiilor din UE este cel mai mare consumator de energetie din Europa, absorbind 40% din energia finală, iar aproximativ 75% din clădiri sunt ineficiente din punct de vedere energetic. De asemenea, în funcție de statul membru, în fiecare an se renovează doar 0,4-1,2% din stocul de clădiri. Acest lucru înseamnă un vast potențial pentru creșterea eficienței energetice în Europa, precum și oportunități economice: industria construcțiilor generează aproximativ 9% din PIB-ul european și reprezintă 18 milioane de locuri de muncă directe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *