fermieri
Daniel Buda, europarlamentar PNL/PPE: ”Comisia Europeană oferă instrumentele necesare pentru remedierea crizei forței de muncă în sectorul zootehnic din România!”
2 aprilie 2018
images
Bugetul european cheltuit în anul 2016 înseamnă cel mai scăzut nivel al ratei de erori și plăți restante în creștere
2 aprilie 2018

Din 31 martie, serviciul eCall este obligatoriu pentru toate modelele de mașini noi

graphic---heero-01

Sistemul eCall pentru autovehicule apelează automat 112 în cazul unui accident rutier grav, permite serviciilor de salvare să decidă prompt tipul și dimensiunea operațiunilor necesare, cu  scopul  de a salva vieți și de a reduce severitatea leziunilor.

 

Serviciul  de apel de urgență care avertizează automat serviciile de salvare pentru accidente de mașină vor trebui să fie montate la toate modelele noi de autoturisme și autoutilitare ușoare, decizie care este aplicabilă deja  din 31 martie.

Reducerea numărului de decese și a leziunilor suferite de victimele accidentelor rutiere   au fost de mult timp una dintre prioritățile Parlamentului European. Deputații europeni au adoptat legislația privind implementarea sistemului eCall la 28 aprilie 2015. Deja din 31 martie 2018, toate tipurile de vehicule noi   trebuie echipate cu această tehnologie de salvare.

 

Olga Sehnalová (S & D, CZ), care a condus legislația prin Parlament, a declarat: „Sistemul eCall va contribui la creșterea siguranței participanților la traficul rutier prin reducerea semnificativă a timpului de răspuns al serviciilor de salvare în caz de accident major. Din păcate, numărul de decese pe drumurile europene este încă inacceptabil de ridicat. Cu eCall, timpul de răspuns al serviciilor de urgență va fi redus cu 50% în zonele rurale și cu 40% în zonele urbane, ceea ce va conduce la o reducere a numărului de decese estimate la până la 1.500 vieți salvate pe an. Legislația a făcut ca sistemul să se bazeze pe un apel public de urgență, utilizând numărul european de urgență 112 și să opereze dincolo de frontier. Atât statele membre, cât și producătorii au avut suficient timp să pregătească infrastructura și tehnologia necesară, astfel încât sistemul eCall să înceapă să funcționeze imediat pentru a-și aduce contribuția majoră   pentru a spori siguranța cetățenilor care călătoresc oriunde în Europa”.

 

Aproximativ 25.500 de persoane și-au pierdut viața și 135.000 au fost grav rănite  pe drumurile UE în 2016, conform statisticilor privind siguranța rutieră. Deși a scăzut cu 2% față de statistica din 2015, reducerea este prea mică pentru a se asigura că UE își atinge obiectivul de a reduce la jumătate numărul de decese rutiere între 2010 și 2020.

În 2016, majoritatea accidentelor rutiere (55%) au avut loc pe drumurile rurale. În medie, doar 8% au avut loc pe autostrăzi și 37% în mediul urban.

Pasagerii autovehiculelor reprezintă cea mai mare parte a victimelor (46%). Utilizatorii vulnerabili ai drumurilor, cum ar fi pietonii, bicicliștii și motocicliștii, reprezintă împreună aceeași parte și sunt expuși în special în zonele urbane.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *