doina-cornea
A murit Doina Cornea!
4 mai 2018
muresan
Purtătorul de cuvânt al PPE: ”Mă alătur PNL ca să câștigăm alegerile europarlamentare și să scoatem PSD de la guvernare”
7 mai 2018

#DiscoverEU: 30.000 de tineri de 18 ani vor primi bilete gratuite pentru a călători în Europa!

24852468_936005376548498_7971163008806114201_n

 

 Parlamentul European încurajează tinerii să descopere Europa și cultura acestui continent prin intermediul programului #DiscoverEU.

”Motto-ul Uniunii Europene ”Unitate în diversitate” se reflectă puternic în inițiativele Parlamentului European, promovându-se deschiderea către culturile, tradițiile și limbile atât de diverse ale continentului nostru în rândul tinerilor, dar nu numai. Prin intermediului inițiativei ”Descoperă UE”, între 20.000 și 30.000 de tineri de 18 ani vor primi bilete gratuite pentru a călători în Europa. Mai mulți tineri vor beneficia ulterior de această inițiativă. Aproximativ 15.000 de participanți vor călători în perioada iulie-septembrie, iar aplicațiile online vor fi deschise în perioada 12-26 iunie. O a doua perioadă de înregistare se va deschide în cursul acestui an”, spune europarlamentarul PNL/PPE Daniel Buda.

Parlamentul European a sprijinit ideea de bilete gratuite de transport feroviar pentru europenii în vârstă de 18 ani, votând trei rezoluții care susțin inițiativa.

”În perioada actuală, ne confruntăm cu o creştere a valului de populism şi euroscepticism, motiv pentru care este necesar mai mult ca niciodată să fie consolidat proiectul european, iar tinerii să contribuie activ la promovarea valorilor europene. Această inițiativă le va oferi tinerilor șansa să experimenteze diversitatea Europei, să învețe mai multe despre Europa și să fie cu toții Uniți în Diversitate. Prin încurajarea tinerilor cetățeni ai UE să călătorească în Europa și să se întâlnească cu persoane din alte țări se va promova identitatea europeană și se vor însuși mai bine valorile comune ale UE. 
Am speranța ca în urma acestor inițiative, fiecare cetățean al Uniunii Europene să fie mai puternic conectat la tot ce se întâmplă pe continentul nostru, iar atunci când este întrebat de unde provine, să răspundă că este european, iar apoi să menționeze țara de origine. Fiecare dintre noi suntem în primul rând cetățeni europeni și trebuie să ne cunoaștem mai bine cultura, valorile, principiile de viață pentru a putea rămâne mereu uniți în diversitate”, explică europarlamentarul Daniel Buda această inițiativă a Parlamentului European.

 

Ți-ar plăcea să explorezi Europa în această vară?

 

Iniţiativa, apărută printr-o propunere a Parlamentului European, are un buget de 12 milioane de euro în 2018, pentru a finanţa biletele de transport. Programul va fi deschis în iunie pentru candidaţii care vor împlini   18 ani pînă la 1 iulie, printr-un site pe internet, ”Portalul european pentru tineret”. O altă condiție este  să deții naționalitatea unei țări din UE. Vei putea să călătorești pe o durată de maximum 30 de zile și să vizitezi până la 4 țări diferite. De asemenea, vei putea călători individual sau în grup.

Principalul mijloc de transport va fi trenul. Vei admira priveliști impresionante, orașe și peisaje diverse care te vor ajuta să descoperi și să înțelegi mai bine diversitatea Europei.

Acolo unde este nevoie și ținând cont de factori precum condițiile de mediu, distanța și durata deplasării, permisul de călătorie îți va da posibilitatea de a opta și pentru alte mijloace de transport, cum ar fi autobuzul sau feribotul. În cazuri excepționale, dacă nu există niciun alt mijloc de transport disponibil, va fi permisă călătoria cu avionul.

Înscrierile se fac pe durata a două săptămâni din luna iunie 2018. Selecția finală se va realiza prin intermediul Portalului european pentru tineret. Acesta este locul unde persoanele interesate trebuie să completeze un formular on-line pentru a intra în competiție.

Odată selectați, câștigătorii vor putea pleca în călătorie în perioada iulie-sfârșitul lui septembrie 2018. Atenție! Comisia acoperă doar costul permisului de călătorie.  Cazarea și cheltuielile de întreținere sau de altă natură vor fi suportate de participanți.

”Ai 18 ani, ești cetățean european și dorești să afli mai multe despre Europa? Sau știi pe cineva care are 18 ani și ar vrea să călătorească în UE? Stai cu ochii pe Portalul european pentru tineret. Mai multe detalii despre regulile de participare și orientările referitoare la această inițiativă vor fi publicate în mai 2018, la secțiunea „călătorii” de pe Portalul european pentru tineret. Informațiile vor fi publicate și pe paginile de Facebook și Twitter ale „European Youth”. Europa e la picioarele tale. Fă primul pas!”, este anunțul publicat pe portal. Aici puteți urmări noutățile cu privire la program: https://europa.eu/youth/eU_ro

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *