hearingpn
Lanțul de aprovizionare cu alimente este vulnerabil la practici comerciale neloiale. Ce măsuri propune Comisia Europeană?
11 iulie 2018
Crescătorii-de-păsări-şi-de-porci-din-România-cer-autorităţilor-să-urgenteze-publicarea-legilor-care-susţin-investiţiile-e1525853243667
Daniel Buda, europarlamentar: ”Crescătorii de porci și de păsări, pârliți și jumuliți de inconsecvența funcționarilor din Ministerul Agriculturii!”
12 iulie 2018

Dragnea nu scapă de Kovesi. Augustin Lazăr o aduce în Ministerul Public

laura-codruta-kovesi

 

Bucuria susținătorilor revocării procurorului șef DNA, Laura Codruța Kovesi, a fost de scurtă durată. Chiar în ziua în care secția de procurori ai CSM au decis repartizarea lui Kovesi ca procuror simplu la Sibiu, procurorul general a făcut o mișcare surpriză.

Augustin Lazăr, procurorul general, a decis că experiența fostei șefe DNA nu trebuie irosită și o păstrează în cadrul Parchetului General.

”Urmare a deciziei Secției de procurori a Consiliului Superior al Magistraturii cu privire la continuarea activității doamnei LAURA CODRUȚA KOVESI după revocarea din funcția de procuror șef al Direcției Naționale Anticorupție, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, domnul Augustin Lazăr, prin Ordinul nr. 1412 din data de 11 iulie 2018, a dispus delegarea acesteia în funcția procuror la Serviciul de îndrumare și control din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție începând cu data de 11 iulie 2018. Având în vedere experiența profesională dobândită până în prezent, doamna procuror va avea atribuții privind implementarea la nivelul Ministerului Public a Strategiei Naționale Anticorupție pentru perioada 2016 – 2020, aprobată prin Hotărârea Guvernului nr. 583 din 2016, respectiv actualizarea strategiilor de combatere a corupției, precum și elaborarea de strategii sectoriale la nivelul unităților de parchet, în conformitate cu obiectivele strategice și domeniile prioritare ale instituției, astfel cum sunt acestea exprimate în Stategia Ministerului Public pentru perioada 2016 – 2020”, se arată în comunicatul de presă al Parchetului General.

Potrivit organigramei Ministerului Public, Serviciul de îndrumare și control este sub coordonarea directă a procurorului general al României.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *