euandme_untold_2018
#EUandME @UNTOLD2018 – scurtmetraje și tombolă cu o minivacanță ca premiu!
1 august 2018
ASDASD
Vrei să studiezi sau să faci voluntariat în străinătate? Află aici cum!
1 august 2018

Drepturile consumatorului european: Produsele achiziționate on-line se pot returna în 14 zile!

cumparaturi-online_73753400

”Sunt cetățean european și am drepturi” a fost o binecunoscută campanie informativă prin care cetățenii români au aflat la modul simplist că odată cu aderarea la Uniunea Europeană beneficiază de o serie de drepturi în raport vânzătorii de servicii și produse. De atunci, o componentă importantă a comerțului s-a transferat în zona on-line, iar legiuitorii europeni au reglementat și drepturile pe care consumatorul le are în cazul achiziționării de produse și servicii oferite pe internet.

 

PREA BUN PENTRU A FI ADEVĂRAT

Ați dat de o ofertă excelentă de bicicletă nouă, însă vă temeți că este ceva necurat la mijloc? Este interzis ca întreprinderile care își desfășoară activitatea în oricare din statele membre ale UE să prezinte o imagine falsă a produselor sau serviciilor pe care le oferă în reclame înșelătoare. Prin urmare, dacă ceea ce primesc nu corespunde cu așteptările mele, atunci mă pot preleva de drepturile mele pentru a obține ceea ce mi s-a promis sau pentru a mi se returna suma plătită.

ALTĂ MĂRIME?

M-am ambiționat prea mult în privința mărimii perechii de jeanși pe care am cumpărat-o online? Drepturile mele de consumator din UE îmi asigură posibilitatea de a returna orice produs achiziționat online, prin comandă telefonică sau prin email, în termen de 14 zile. Atât timp cât produsul este în stare perfectă și poate fi revândut, suma plătită îmi va fi restituită în întregime sau produsul îmi va fi schimbat. Nu sunt necesare discuții, întrebări și explicații. Așadar, returnați jeanșii și găsiți o pereche care să vă vină perfect.

CITIȚI TEXTUL SCRIS CU LITERE MICI

Semnarea actelor în vederea obținerii unui împrumut sau a unui credit poate fi o experiență intimidantă, mai ales la gândul că undeva în documentul acela enorm ar putea fi inclusă o clauză care să mă ușureze de jumătate din veniturile mele. Ei bine, nu și în UE. Toate contractele trebuie să fie clare, ușor de înțeles și fără condiții sau cerințe abuzive. Prin urmare, dacă mă trezesc cu o surpriză urâtă când îl citesc, am dreptul să mă asigur că toți termenii sunt rezonabili și solizi înainte de a semna.

 

BUNURI DETERIORATE

Este o priveliște care ne dă tuturor fiori – beculețul roșu intermitent care semnalizează că noua mea mașină de spălat s-a stricat. Toate bunurile achiziționate în UE includ o garanție de minimum 2 ani, așa că dacă un produs pe care l-am cumpărat nu funcționează cum ar trebui, îl pot repara sau înlocui gratuit. Prin urmare, trebuie să uit de spălătorie pentru că mașina mea de spălat ar trebui să redevină funcțională imediat.

 

RESPECTAREA TERMENELOR

Nimeni nu vrea să își întristeze prietenii de ziua lor, însă uneori a le comanda cadoul online poate însemna că va trece ziua cea mare fără niciun semn de cadou în poștă. Vor rămâne cu mâna goală, însă nu este totul pierdut. Legislația UE prevede că dacă nu primesc bunurile în termen de 30 de zile de la achiziționarea lor, pot să trimit o notificare comerciantului și să extind termenul de livrare a acestora cu încă o săptămână. Dacă și după termenul extins obiectul nu îmi este livrat, pot anula comanda și cere returnarea întregii sume plătite. Desigur, în cazul în care comanda a fost plasată pentru un anumit eveniment, cum ar fi o zi de naștere, atunci nu am de ce să mai extind termenul de livrare cu o săptămână și pot să o anulez după acel interval de 30 de zile.

 

DE PARTEA CONSUMATORILOR

Aveți probleme cu un comerciant din altă țară din UE? Este posibil ca nouă mea geantă să fie contrafăcută sau ca DVD-ul meu să fi fost zgâriat deja la livrare? UE oferă consiliere și sprijin gratuit prin intermediul Centrelor Europene ale Consumatorilor din fiecare țară. Dacă nu reușesc să ajung la o soluție cu comerciantul, pot solicita ajutor prin intermediul platformei de soluționare online a diferendelor. Prin acest sistem, pot obține o soluționare corectă a diferendului, gratuit sau în schimbul unui tarif mic. Totodată, vânzătorii pot evita proceduri costisitoare în instanță, consolidându-și și îmbunătățindu-și relațiile cu clienții. Vezi aici: https://ec.europa.eu/consumers/odr/main/?event=main.home.show 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *