cadastru_60883700
ANCPI: Vezi aici lista localităților din Regiunea de Nord-Vest care vor primi bani europeni pentru cadastrare
15 octombrie 2018
klausiohannis1450792430-1452760788jpg-465x390
Sondaj CURS: Klaus Iohannis conduce în preferințele electoratului
17 octombrie 2018

Echipa României a obținut cinci medalii la Olimpiada Internaţională de Astronomie 2018

unnamed-7

Cinci elevi români au obținut rezultate remarcabile la cea de-a XXIII-A ediție a Olimpiadei Internaţionale de Astronomie: două medalii de aur, o medalie de argint și două de bronz.

Elevii laureați cu aur sunt Daria Maria Hărăbor (Școala Gimnazială nr. 29 din București) și David Corneliu Turturean (Colegiul Național „Ştefan cel Mare” din Suceava), în timp ce Traian Rareș Tuș (Colegiul Național „Gheorghe Șincai” din Baia Mare) a fost distins cu o medalie de argint. Maria Iordache (Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” din Brăila) și Vlad Roșca (Liceul Internațional de Informatică din București) au fost medaliați cu bronz.

Lotul olimpic al României a fost coordonat și însoțit de profesorii Cătălina Anca Marian (Colegiul Național „Inochentie Micu Clain” din Blaj) și Grigoruță Oniciuc (Colegiul Național „Petru Rareș” din Piatra Neamț).

Ediţia a XXIII-a a Olimpiadei Internaţionale de Astronomie s-a desfășurat în perioada 6-14 octombrie, în Colombo (Sri Lanka) și a reunit 80 de concurenţi din 18 ţări.

Ministerul Educației spune că elevii români care obțin medalii și mențiuni la olimpiadele internaționale/regionale sunt premiați, în fiecare an, de Ministerul Educației Naționale. De asemenea, profesorii care pregătesc elevul/elevii sunt recompensați cu un premiu în bani, în cuantumul cel mai mare prevăzut pentru elevul sau unul dintre elevii premiați. Pentru școala pe care elevul/elevii o frecventează sau a/au frecventat-o se acordă câte un premiu, în cuantumul prevăzut pentru fiecare elev premiat. În acest ultim caz, sumele sunt utilizate pentru dotări destinate sprijinirii eficienţei procesului de învăţământ. În același timp, costurile pentru participarea loturilor olimpice la competițiile internaționale/regionale pe discipline sunt asigurate din bugetul Ministerului Educației Naționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *