20170215_EP-048656E_193
Euroalesul Daniel Buda îi dă peste nas lui Daniel Botănoiu: „Am o problemă majoră cu gunoaiele sociale“
8 septembrie 2017
ms-regele-mihai
Enigmele istoriei. Ce s-a întâmplat de fapt după 23 august 1944: 130.000 de prizonieri, 92.000 de deportaţi
9 septembrie 2017

Eşti tânăr fermier şi visezi să ajungi la Bruxelles? Înscrie-te la concurs!

tinerifermieri

001

Euroalesul Daniel Buda, membru al Comisiei de Agricultură şi Dezvoltare Rurală din Parlamentul European, anunță lansarea concursului de proiecte „Tânăr român, fermier european!”.

„În calitate de europarlamentar, de membru al Comisiei de Agricultură şi Dezvoltare Rurală din Parlamentul European și de membru al Grupului PPE din PE, îmi face o deosebită plăcere să anunț concursul devenit deja tradițional pentru tineri și anume <Tânăr român, fermier european!>. Concursul, organizat cu sprijinul Grupului PPE, este dotat cu 10 excursii la Parlamentul European de la Bruxelles în perioada 18-19 octombrie 2017 iar cel mai important lucru este faptul că unul dintre proiectele câștigătoare va participa și la Congresul Tinerilor Fermieri desfășurat de Grupul PPE la Bruxelles în perioada de mai sus”, a declarat cel care s-a dovedit a fi un sprijin foarte important pentru fermieri, la nivelul instituţiilor europene.

Competiţia este deschisă pentru tinerii fermieri sub 40 de ani. Participanţii trebuie să transmită la adresa europarlamentardanielbuda@gmail.com o prezentare de maximum 3 pagini a unui proiect agricol implementat de către ei, însoţit de poze şi/sau un film de prezentare a afacerii proprii din care să reiasă activitatea pe care o desfășoară.

Termenul limită de transmitere a proiectelor 14 septembrie 2017. Din cele 10 proiecte câștigătoare, un proiect va fi susţinut de către un tânăr fermier şi în cadrul Congresului Tinerilor Fermieri, eveniment organizat de către Grupul PPE în perioada 18-19 octombrie 2017, la Bruxelles, la una dintre cele 3 categorii:

1. Cel mai bun proiect
2. Proiectul cel mai durabil
3. Proiectul cel mai inovativ

Rolul jucat de tinerii fermieri este esenţial pentru dezvoltarea sustenabilă a agriculturii. Tocmai de aceea, concursul „Tânăr român, fermier european!”, are ca scop sporirea vizibilității tinerilor fermieri care au ales să perfomeze în mediul rural din România şi identificarea activităţilor inovative, sustenabile şi cu o orientare corectă înspre piaţă precum și oferirea unui exemplu pentru alți tineri care doresc să investească în agricultură.

3 Comments

  1. anonim spune:

    Stau in oras si cresc gaini pentru subzistenta cat pentru o microferma . Ma chinui impreuna cu familia mea si doar eu stiu cat ma chinui ca toata aceasta afacere sa supraavietuiasca si ma intreb de ce puneti in practica qaceste idei preeconcepute care blocheaza orice initiativa? In momentul in care ai pus o limita de varsta i-ai blocat pe toti. in momentul in care te raportezi la imagine si doar pe imagine ca sa ai subiecti ,,tineri’ ca sa arate bine in poze, arati ca un comisar sovietic care se pozeaza cu un taran fara pamant ca sa arate bine in fata sefilor! UE nu sustine agricultura si nu sustine munca si UE nu vrea decat zilieri care sa le consume produsele.

  2. anonim spune:

    UE nu sustine viata si pentru UE un european nu e decat un cetatean de mana a doua bun de inlocuit cu emigranti. UE impune un genocid si teroarea emigratiei din tarile arabe pentru ca taranul roman si taranul european e inamicul public. La asa ceva s-a ajuns foarte bine datorita sustinerii marii propietati in care mica propietate e inamicul public pentru UE. UE nu e preocupata decat de imagine .

  3. anonim spune:

    Am avut in comunism: porci(10), oi, gaini, curcani, rate, nutrii peste 30 , porumbei si gradina cat sa produc cat vreau eu de la rosii si pana la cartofi si varza. Cum a venit UE cu privatizarea regiilor de apa am dat falimentul. Cu UE am ajuns la faliment.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *