atentie-cat-si-de-unde-vorbiti-la-telefon-tarifele-de-roaming-din-tarile-non-ue-pot-fi-si-de-50-de-ori_size9
Peste 60% dintre români au aflat că tarifele de roaming au fost eliminate
26 septembrie 2017
buda 1
Buda: „Integrarea în UE, cel mai bun lucru care i s-a putut întâmpla României!“
29 septembrie 2017

Eurodeputații cer eliminarea dicriminării față de romi

scoala

scoala

Deputații europeni au votat un raport prin care se solicită drepturi egale pentru romi și încetarea urii față de aceștia.  Comisia pentru libertăți civile a votat joi, 28 septembrie, un raport din proprie inițiativă care solicită ca romii să fie tratați la fel ca restul societății. Deputații europeni vor vota raportul apoi în plen. Dacă va fi adoptat, acesta va fi transmis Comisiei Europene pentru un răspuns. Chiar dacă egalitatea și nediscriminarea sunt incluse în constituțiile țărilor și în tratatele UE, există încă unii oameni care nu sunt tratați la fel ca ceilalți. Comunitatea romilor a fost supusă discriminării de secole și situația lor nu pare să se îmbunătățească.

Situația romilor în cifre

Potrivit unui sondaj realizat de Agenția pentru Drepturi Fundamentale a UE, 80% dintre romi trăiesc sub pragul sărăciei, în timp ce 63% dintre cei cu vârste între 16-24 ani nu sunt angajați și nu urmează cursuri de educație sau formare profesională, comparativ cu media UE de 12%. În plus, sondajul Eurobarometru 2015 privind discriminarea în UE arată că 20% dintre respondenți se simt incomod în prezența unui rom și doar 45% s-ar simți conformabil dacă propriul lor copil ar avea o relație cu un rom.

„Nimeni nu vrea să fie sărac. Nimeni nu vrea să trăiască precum animalele”, a declarat Soraya Post, eurodeputata care a scris raportul. Deputată suedeză de la S&D, care aparține comunității rome, a declarat: „Nimeni nu vrea să nu-și trimită copiii la școală. Nimeni nu vrea să trăiască fără electricitate sau apă. Nu putem fi o Uniune mândră atâta timp cât zece, douăsprezece milioane de oameni trăiesc complet excluși”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *