dragnealiviu-605x
Liviu Dragnea anunță un congres PSD în martie
14 februarie 2018
ionelarsene_465x390_64366200
Fostul deputat PSD Ionel Arsene, urmărit penal de DNA
14 februarie 2018

Europarlamentar socialist despre Dragnea: Eu nu acopăr colegi corupți!

gomes

Liviu Dragnea ar trebui să își dea demisia, de vreme ce este acuzat de corupție, spune europarlamentarul socialist Ana Gomes. Aceasta este și mai tranșantă și spune că nu își va acoperi colegii corupți, doar pentru că sunt socialiști.

„Este uimitor cum domnul Dragnea rămâne o persoană importantă în structurile de putere din România, în condițiile în care este acuzat că a folosit în mod incorect fonduri europene și că a pus pe picioare o bandă de infractori care a efectuat acele activități ilegale. (…) Eu nu acopăr colegi care sunt corupți, doar pentru că sunt socialiști”, a declarat europarlamentarului portughez, Ana Gomes,  într-un interviu acordat Europei Libere.

Gomes nu se arată deloc îngăduitoare și afirmă cât se poate de răspicat că atât Dragnea, cât și ceilalți politicieni români acuzați de corupție trebuie să plece din funcțiile publice pe care le au.

„Și când este vorba de corupție nu poate fi vorba de solidaritate politică. Cei care sunt acuzați în mod eronat de corupție, aceștia ar trebui să fie primii care să spună: Verificați-mă! În plus, ar trebui să se retragă dacă sunt într-o poziție care compromite partidul și guvernul”, explică Ana Gomes.

Europarlamentarul socialist spune și că Parlamentul European ar putea trimite o misiune în România, pentru a evalua situația schimbărilor din sistemul judiciar, urmare a dezbaterii „Amenințări la adresa statului de drept prin reforma sistemului judiciar din România”, care a avut loc săptămâna trecută, la Strasbourg.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *