junker-465x390
Emmanuel Macron și-a prezentat viziunea asupra Europei în PE: “Nu vreau să fac parte dintr-o generație de somnambuli, care uită propriul trecut. Vreau să fac parte dintr-o generație care este decisă cu fermitate să își apere propria democrație!”
18 aprilie 2018
bushes
A murit Barbara Bush, singura femeie care a avut un soț și apoi un fiu ca președinte la Casa Albă
18 aprilie 2018

Europarlamentarul Daniel Buda acuză ipocrizia europenilor cu privire la plantele modificate genetic: ”Există restricții majore, dar le importăm cu sârg din Argentina sau Brazilia!”

plante

Culturile proteice sunt un subiect relativ abstact pentru cei mulți, dar deosebit de important pentru fermierii crescători de animale, însă și pentru mediul înconjurător, susține europarlamentarul Daniel Buda (PNL/PPE). Potrivit lui Daniel Buda, care este membru în Comisia pentru Agricultură din Parlamentul European, culturile proteice contribuie din plin la menținerea echilibrului în natură. 
”Astăzi trăim în UE într-o oarecare ipocrizie în condițiile în care, deși există restricții majore asupra cultivării plantelor modificate genetic, dar le importăm cu sârg din Argentina, Brazilia și nu numai. După cum la fel de ipocrite sunt unele țări cum este Austria, care se laudă că nu cultivă soia modificată genetic dintr-o pornire viscerală de a proteja mediul, uitând însă să spună că suma gradelor anuale nu le permite cultivarea acestora deoarece este mai tot timpul frig și ploaie, iar soia este o plantă termofilică. În același timp, nu pot înțelege de ce trifoiul roșu nu intră la sprijinul cuplat în condițiile în care acesta este comparabil cu lucerna în privința productivității de proteine sau impact asupra mediului. Ministerul Agriculturii ar trebui să procedeze de îndată la demararea procedurilor de includere a acesteia în rândul plantelor proteice. Oricum, UE trebuie să se preocupe de îndată de reducerea dependenței de importurile de furaje proteice”, susține europarlamentarul.

Daniel Buda a avut o intervenție pe această temă și în Parlamentul European.

“Una dintre marile provocări ale agriculturii UE o constituie asigurarea necesarului de proteină atât pentru producția de lapte cât și pentru producția de carne. Plantele proteice reprezintă în același timp o resursă cu beneficii importante asupra mediului, contribuind la fixarea azotului în sol, la creșterea calității solului și, implicit, la crearea unor condiții favorabile pentru agricultura ecologică. Sprijinirea culturilor proteice prin intermediul plăților cuplate voluntare pe înverzire și prin cel de-al doilea pilon trebuie să aibă în vedere creșterea flexibilității sprijinului destinat culturilor proteice. Este important să se faciliteze utilizarea pachetelor financiare existente și să se asigure continuitatea lor. Totodată, după 2020, este nevoie de o implementare echitabilă la nivelul tuturor statelor membre. Atrag atenția asupra necesității de a se introduce noi forme de sprijin pentru diversificarea ofertei de plante proteice care pot beneficia de sprijin cuplat în condițiile în care acestea au un conținut ridicat de proteină, dar și efecte benefice pentru sol, cum este cazul trifoiului roșu”, a spus europarlamentarul Daniel Buda, prezent la sesiunea plenară de la Strasbourg a Parlamentului European.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *