cafea
Japonia are prima cafenea robotizată total
30 ianuarie 2018
euro Bugetul UE
Rata de absorbție a fondurilor europene în România este 10%
31 ianuarie 2018

Europarlamentarul Daniel Buda atrage atenția asupra scumpirilor la alimente generate de guvernarea PSD-ALDE

supermarket_78109100

După mai bine de un an de guvernare PSD-ALDE, românii au de suportat costuri ridicate ale traiului de zi cu zi, comparabile cu cele din țările vestice, atrage atenția europarlamentarul Daniel Buda.

”Singurele aspecte pe care nu le putem compara cu cele din țările vestice sunt însă nivelul veniturilor și puterea de cumpărare. Unul dintre cele mai vizibile costuri este cel al creșterii valorii medii a coșului de cumpărături. Aceleași produse, din același magazine au înregistrat creșteri chiar cu până la 50% într-un an de zile, așa cum este în cazul untului, dar și a ouălor. Mai mult, prețul laptelui a crescut cu 30%, prețul la produsele de panificație au crecut cu aproape 15%, iar acestea sunt doar principalele scumpiri. Creșterea medie a coșului de cumpărături a fost de 20,55%, un procent extrem de ridicat pentru orice gospodărie cu venituri reduse sau chiar medii.

Din păcate, avem de-a face cu un guvern distrugător, un guvern surd la nevoile românilor, un guvern fără o abordare strategică care aruncă România într-o prăpastie abruptă. Veniturile fiscale sunt mai mici în comparație cu anul anterior, importurile accelerează într-un ritm rapid, în timp ce exporturile sunt semnificativ mai mici, iar leul este într-o continuă depreciere față de moneda euro.

Guvernarea PSD-ALDE a promis o serie de creșteri care se vor resimți în buzunarele românilor și se pare că s-a ținut parțial de cuvânt. Astfel că, s-au înregistrat creșteri ale coșului de cumpărături, creșterea ratei inflației, creșterea accizei la carburanți, creșterea contribuțiilor angajatului la contribuțiile sociale, iar lista poate continua. Domnule Dragnea, domnule Tăriceanu, cu siguranță cei care au crezut în programul vostru de guvernare, aveau o altă accepțiune a termenului de creștere, aceeași accepțiune ce astăzi este reflectată în buzunarele dumneavoastră!”, precizează Daniel Buda.

preturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *