gaza-protester
Drepturile omului: încălcări grave în Gaza, Filipine și Belarus
22 aprilie 2018
Selection of healthy food on rustic wooden background
Alimentele organice: Deputații întăresc regulile UE pentru a răspunde așteptărilor consumatorilor
23 aprilie 2018

Europarlamentarul Daniel Buda avertizează: Toxina epsilon produsă de oaie poate duce la apariția sclerozei multiple

29216917_1553944318047437_6771252994273968128_n

 

O cercetare recentă realizată de oamenii de știință de la Universitatea din Exeter a relevat faptul că expunerea la o toxină care este produsă în organismul oii poate duce la apariția sclerozei multiple.

Toxina epsilon este produsă de o bacterie numită Clostridium Perfringens și poate fi găsită și în sol. În cadrul studiului, au fost analizate 250 de persoane, iar jumătatea dintre aceștia erau diagnosticați cu scleroză multiplă. Dintre cei care se confruntau cu această afecțiune, aproape jumătate prezentau anticorpi pentru toxina epsilon, ceea ce înseamnă că aceasta se aflase la un moment dat în organismul lor, având în vedere că sistemul imunitar a reacționat.
Cauzele care determină apariția sclerozei multiple încă nu au fost identificate, cu toate ca a fost demonstrată o predispoziție genetică. Astfel, rezultatele cercetării indică faptul că există o legătură între toxina epsilon și scleroza multiplă, ceea ce duce la concluzia că există o conexiune între expunerea la oi, în special în rândul crescătorilor de ovine și apariția acestei afecțiuni neurologice.

”Scleroza multiplă este o boală necruțătoare care afectează sistemul nervos central, în mod special creierul, măduva spinării și nervii optici. Drept urmare, este extrem de importantă demararea unor cercetări aprofundate în vederea identificării cu exactitate a cauzelor care conduc la apariția acestei afecțiuni și totodată a tratamentului aferent.  Personal, am rezerve serioase, dar cu știința nu te poți pune! Comisia Europeană va fi informată de îndată cu privire la potențialul pericol care afectează sănătatea celor care trăiesc în proximitatea ovinelor! Voi solicita Comisiei Europene  să îmi transmită care sunt instrumentele de care dispune în vederea demarării unor cercetări aprofundate cu privire la legătura între expunerea la toxina epsilon care se regăseste în organismul oilor și apariția sclerozei multiple. De asemenea, voi solicita Comisiei să îmi comunice care sunt măsurile pe care le va lua în vederea protejării crescătorilor de ovine, în cazul în care cercetările viitoare confirmă legătura”, spune europarlamentarul Daniel Buda, membru al Comisiei pentru Agricultură din cadrul Parlamentului European.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *