art
Europarlamentarul Daniel Buda pornește o campanie națională pentru susținerea spitalelor regionale
5 noiembrie 2018
tariceanu_poza_buna_se_stramba_42057500
Tăriceanu, acuzat că a primit mită de 800.000 de dolari!
12 noiembrie 2018

Europarlamentarul Daniel Buda: Doar Iohannis este capabil să preia președinția Consiliului Europei!

iohannis_ue

Aceasta este poziția europarlamentarului PPE/PNL Daniel Buda, în contextul demisiei ministrului Afacerilor Europene, Victor Negrescu, cel care trebuia să pregătească preluarea președinției Consiliului de către România de la 1 ianuarie 2019.

Potrivit europarlamentarului Daniel Buda, demisia Ministrului Afacerilor Europene, Victor Negrescu confirmă, o dată în plus, modul iresponsabil în care Guvernarea PSD-ALDE tratează și gestionează viitoarea președinție a României la Consiliul UE.

”Cel mai important moment al României de la aderarea la Uniunea Europeană și anume preluarea președinției semestriale a Consiliului Uniunii Europene începând cu 1 ianuarie 2019 este puternic viciat de incompetența greu de imaginat a Guvernului PSD-ALDE. Recenta demisie a lui Victor Negrescu din fruntea ministerului Afacerilor Europene, vine și întărește ceea ce cu toții cel puțin bănuiam și anume că actualul Guvern este incapabil să fructifice șansa României de a fi în prima linie a decidenților europeni. România are ghinionul de a fi condusă de o coaliție absolut nocivă, plină de grupuri de interese, de oameni preocupați doar să îi spele și să îi întărească imaginea condamnatului penal Liviu Dragnea, refuzând să rezolve cele mai importante probleme și provocări cu care se confruntă la ora actuală țara noastră, începând de la lipsa unei strategii coerente pentru președinția României la Consiliul UE, continuând cu lipsa investițiilor în infrastructura rutieră sau medicală, lipsa investitorilor, absorbția lamentabilă a fondurilor europene. Toate acestea au fost șterse definitiv din agenda PSD, rămânând ca singur punct și obiectivul principal acela de a face scut în jurul condamnatului penal Liviu Dragnea, principalului vinovat al regresului României. Avem cel mai penibil și mai slab pregătit Guvern de după Revoluție, un Guvern al gafelor, compus exclusiv din miniștri care nu au capacitatea să își asume nimic și care, de cele mai multe ori, adoptă poziția struțului cu capul în nisip, preferând să lase destinele întregii țări pe mâna lui Liviu Dragnea. În anul Centenarului Marii Uniri, România trăiește cel mai mare ghinion al istoriei sale, acela de a fi condusă de un guvern compus din oameni lipsiți de orice urmă de patriotism și respect față de tot ceea ce înseamnă România ca stat membru al Uniunii Europene”, spune Daniel Buda. 

Astfel că, în viziunea europarlamentarului liberal, singurul care se poate achita de această sarcină în acest moment este președintele României.
”În acest context, președintele României, Klaus Iohannis, rămâne singurul lider capabil să ne redea demnitatea și onoarea în Europa și în lume”, concluzionează Daniel Buda.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *