lazar
Procurorul General se bate în instanță cu ministrul Justiției
2 noiembrie 2018
iohannis_ue
Europarlamentarul Daniel Buda: Doar Iohannis este capabil să preia președinția Consiliului Europei!
12 noiembrie 2018

Europarlamentarul Daniel Buda pornește o campanie națională pentru susținerea spitalelor regionale

art

Uniunea Europeană ne dă bani pentru cele trei spitale regionale, însă Guvernul României nu vrea să-i folosească. Acesta este mesajul pe care l-a transmis de nenumărate ori comisarul european Corina Crețu, care a intrat într-o dispută publică cu propriul său partid, PSD. 

În acest context, europarlamentarul PNL Daniel Buda a demarat o campanie de susținere publică pentru construirea celor trei spitale regionale din bani europeni.

 

Guvernul PSD-ALDE este singurul vinovat pentru văduvirea României de cele 3 Spitale Regionale de Urgenţă finanțate din fonduri europene!

Europarlamentarul Daniel Buda, care are și calitatea de președinte PNL Cluj, a  susţinut o conferinţă de presă la sediul PNL Cluj, alături de  vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cluj,  Marius Mînzat, în cadrul căreia a  declarat faptul că finalizarea Spitalului Regional de Urgenţă de la Cluj este pusă grav în pericol de incapacitatea Guvernului PSD – ALDE de a înţelege importanţa unui astfel de obiectiv finanţat din fonduri eurpene.
”I-am solicitat public cu această ocazie premierului Viorica Dăncilă şi ministrului Fondurilor Europene, Rovana Plumb, să explice care este stadiul studiilor de fezabilitatea pentru cele trei spitale regionale de la Cluj, Iaşi şi Craiova şi să totodată, am solicitat ca actualul Guvern să nu facă niciun gest care să pericliteze accesarea fondurilor europene. Doamna Viorica Dăncilă trebuie să fie foarte atentă ce face pentru că, să ai bani pe masă şi să nu-i foloseşti, intră în competenţa altor instituţii naţionale. Iar cine are urechi, să audă. Va veni un moment în România în care formele de răspundere vor interveni şi când nu foloseşti bani europeni. Cineva va întreba, <tu, prim-ministru, de ce nu ai făcut nimic dacă aveai pe gratis bani europeni>?”, spune europarlamentarul liberal.

 

Guvernanții nu vor să folosească banii europeni pentru că nu pot fi furați

 

Europarlamentarul Daniel Buda acuză un sabotaj la adresa populației României și susține că Guvernul nu vrea să folosească banii europeni pentru că nu pot fi furați.

”Cred că este un sabotaj la nivelul României, e vorba de sănătatea oamenilor. Actualii guvernaţi nu vor să folosească banii europeni pentru cele trei spitale regionale de urgenţă deoarece aceştia nu pot fi furaţi şi preferă să facă orice alt proiect prin parteneriat public-privat prin care să fure, probabil, între 15 – 30%”, spune liderul liberal.

 

Autoritățile de la Cluj, pregătite pentru spitalul regional

 

În ceea ce privește felul în care se preocupă administrația locală de construcția spitalului regional proiectat să fie găzduit de Cluj, detaliile au fost oferite de către vicepreşedintele Consililui Judeţean Cluj, Marius Mânzat. Acesta a subliniat faptul că CJ Cluj a realizat toate cerinţele solicitate, amplasamentul din comuna Floreşti pentru spitalul regional de urgenţă Cluj, de 14,4 hectare, fiind pregătit cu reţele utilitare.

 

Campanie publică pentru susținerea proiectului de spital regional


În cadrul conferinţei de presă, europarlamentarul Daniel Buda  a anunţat faptul că PNL Cluj va demara o campanie publică de strângere de semnături pentru susţinerea realizării spitalului regional de la Cluj din fonduri europene în acest exerciţiu financiar european şi nu mai târziu.

”Voi solicita în BPN al PNL ca o astfel de campanie să fie făcută la nivel regional şi să fie susţinută de PNL şi la nivel naţional pentru toate cele spitale regionale de urgenţă. Ne mirăm de ce ne pleacă medicii din ţară în state unde există infrastructură medicală adecvată. Este inadminisil să avem o dezbatere publică privind oportunitatea acestor obiective în România din fonduri europene, că ar fi mai scumpe decât dacă s-ar face în parteneriat public privat. Ţara noastră este dată ca exemplu negativ de neabsorbţie a fondurilor europene din cauza incompetenţei PSD-ALDE”, a punctat Daniel Buda.

Propunerea liderului de la Cluj a fost introdusă pe ordinea de zi a ședinței de astăzi a Biroului Politic Național al PNL.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *