36506482_787316664725966_6346013333178548224_n
Daniel Buda, europarlamentar PPE/PNL: ”Roşiile româneşti ajung la gunoi!”
2 iulie 2018
donbass-cannes
LUX Film Prize: Donbass, între cele zece filme selectate!
3 iulie 2018

Europarlamentarul Daniel Buda: România, o ”vale a plângerii și a suspinelor” din cauza copiilor uciși și striviți sub nepăsarea Guvernului PSD-ALDE!

bebe2_75860600

 

Europarlamentarul  Daniel Buda (PPE/PNL) spune că România a fost transformată într-o tristă “vale a plângerii și a suspinelor” de sufletele copiilor uciși și striviți sub nepăsarea Guvernului PSD-ALDE.

”Nepăsarea autorităților din România în raport cu nivelul extrem de ridicat al mortalității infantile trebuie să genereze reacții imediate la nivel european. Nu putem rămâne indiferenți la sufletele copiilor morți, sufocați de indiferența unei guvernări PSD-ALDE incapabile să ofere o minimală șansă la supraviețuire pentru miile de copii morți cu zile într-un sistem medical profund nereformat. România este campioana Europei în ceea ce privește mortalitate infantilă, înregistrând anual 1.500 de decese la copii de până la un an și alte 2.000 de decese la copii cu vârsta de până la 5 ani. Există localități în țara noastră, și nu puține, care nu au un număr atât de mare al locuitorilor de toate vârstele. Cifrele, coroborate cu scăderea accentuată a demografiei în țara noastră, demonstrează nu doar neputința decizională de a stimula natalitatea, dar și eșecul întregului sistem în materie de gestionare a sănătății populației. Mortalitatea infantilă ridicată, care ne conferă tristul trofeu al campionilor europeni în această privință, este barometrul realist al stării de sănătate a populației din România. Suntem o populație îmbolnăvită de nepăsarea celor care au gestionat sistemul de sănătate și au transformat vizita preventivă la medic într-un lux. Nivelul de trai scăzut, lipsa de educație sanitară și involuția unei mari părți a populației care îmbrățișează așa-numitele „leacuri băbești” în pofida tratamentelor medicale testate științific, ne-au plasat și în topul autotratamentelor după ureche, care ne îmbolnăvesc și mai mult. Și, nu în ultimul rând, subvenționarea precară a sistemului de sănătate au transformat pe de-o parte unitățile spitalicești în focare de infecții nosocomiale, iar pe de altă parte, au permis ridicarea malpraxisului la rang de normalitate. Toate acestea sunt premisele unei stări dezastruoase a sănătății românilor, pe care o oglindește și numărul mare de bebeluși decedați în primele luni de viață. Un popor care asistă cu nepăsare la genocidul propriilor copii este imaginea pe care o oferim astăzi în lume. Însă, dincolo de imagine, trebuie să ne asumăm responsabilitatea de a schimba lucrurile. Să învățăm să spunem NU promisiunilor demagogice care ne vând spitale regionale pe hârtie când în sat nu avem nici măcar un dispensar medical. Să învățăm să cerem explicații când ne lipsește medicul de familie din comunitate. Să învățăm să-i obligăm pe cei responsabili că plătim servicii medicale și sunt obligați să ni le ofere la cea mai bună calitate. Pentru că nu mai vrem să moară bebelușii în spitale sau copiii de grădiniță în ambulanțele care se defectează în timpul intervenției”, susține europarlamentarul Daniel Buda.

Pentru că situația este extreme de gravă, europarlamentarul liberal solicită intervenția Comisiei Europene.

 

Comisia Europeană are obligația de a interveni în rezolvarea acestei probleme spinoase cu care se confruntă România, tocmai din acest motiv, am solicitat instituției, în baza procedurilor parlamentare de care dispun, să îmi comunice care sunt recomandările pentru autoritățile naționale în vederea îmbunătățirii actului medical cu scopul de a preveni cazurile de mortalitate infantilă. De asemenea, am solicitat să mi se comunice dacă la nivel european există fonduri pentru demararea de campanii de conștientizare în rândul femeilor privind importanța efectuării controalelor medicale periodice și administrarea tratamentelor la recomandarea specialiștilor. Vă voi reda răspunsul Comisiei de îndată ce îl voi primi”, punctează Daniel Buda, europarlamentar PNL/PPE.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *