meteo
Vin ploile! Cod galben în 22 de județe
14 mai 2018
ice
Gheață cu surprize: tone de gheață alimentară infestată cu bacterii
15 mai 2018

My Europe-My Future: Concurs pentru tineri și jurnaliști din Regiunea de Nord-Vest

europe-1024x635

Agenţia de Dezvoltare Regională Nord-Vest prin Centrul Europe Direct Transilvania de Nord organizează un concurs dedicat tinerilor și jurnaliștilor din Regiunea de Nord-Vest.  Concursul se va desfăşura în perioada 15 mai – 31 iulie 2018, iar câștigătorii vor fi anunțați în 15 septembrie.

Potrivit ADR Nord-Vest, concursul „My Europe-My Future” este dedicat tinerilor și jurnaliștilor din regiunea de Nord-Vest, respectiv din judeţele Bihor, Bistriţa-Năsăud, Cluj, Maramureş, Satu Mare şi Sălaj. Concursul va avea două  secțiuni: Tineret European (pentru tineri între 16-30 ani care locuiesc sau studiază în regiune) și Jurnalist European (pentru jurnaliștii care locuiesc sau lucrează în regiune).

Fiecare participant la concurs poate participa cu un eseu, de maximum 5 pagini, respectiv un portofoliul jurnalistic de 3 articole publicate, din ultimii 3 ani, care să reprezinte schimbările aduse de aderarea României la Uniunea Europeană, viitorul Europei și al României în Europa. Organizatorul îndeamnă participanții să transmită lucrări cât mai imaginative, care să aibă elemente vizuale și multimedia  adaptate la noile medii de comunicare. Fiecare candidatura la concurs va fi însoţită de un CV din care să rezulte clar  vârsta participantului, localitatea, calitatea de student sau elev de liceu– pentru categoria Tineret;  calitatea de jurnalist, publisher, blogger, contributor – pentru categoria Jurnalist European.

Candidaturile vor fi transmise la următoarea adresă de  e-mail: comunicare@nord-vest.ro , până la data de 31 iulie 2018.

Primele 10 cele mai reușite eseuri de la categoria Tineret European vor fi publicate pe site-ul Centrului Europe Direct și promovate în social media, într-o secţiune specială.

 

Premii pentru câștigători

 

Juriul va determina 10 eseuri, respectiv 3 portofolii jurnalistice ca finaliste, pe baza votului unui juriu care va fi format din 5 persoane. Se vor puncta cu note de la 1 la 10 următoarele elemente obligatorii: relevanța pentru subiect, calitatea și claritatea textului, caracterul inovativ. Câștigători vor fi cinci participați de la categoria Tineret European și unul  de la categoria Jurnalist European. Cei șase câștigători vor fi premiați prin asigurarea participării la un eveniment internațional pentru tineret, care va avea loc la Veliko Tarnovo, Bulgaria, în toamna acestui an.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *