gomes
Europarlamentar socialist despre Dragnea: Eu nu acopăr colegi corupți!
14 februarie 2018
ani_36823400_20008500
ANI deconspiră trei persoane cu funcții publice: incompatibilitate și conflict de interese
14 februarie 2018

Fostul deputat PSD Ionel Arsene, urmărit penal de DNA

ionelarsene_465x390_64366200

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Bacău au dispus   efectuarea urmăririi penale față de președintele Consiliului Județean Neamș,  Ionel Arsene, fost deputat la data faptelor incriminate. Ionel Arsene este cercetat în stare de arrest preventiv într-un alt dosar, iar acum i s-a deschis un alt dosar de cercetare de către DNA, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de influență.
În ordonanța procurorilor se arată că, la data de 31 iulie 2015, suspectul Ionel Arsene, în calitate de deputat în Parlamentul României și președinte al organizației județene Neamț a PSD, a pretins de la reprezentantul unei societăți comerciale (martor în cauză) 5% din suma totală de 60.000.000 lei ce trebuia alocată de Administrația Națională Apele Române (A.N.A.R.) pentru finalizarea contractelor pe care firma respectivă le avea în derulare cu administrațiile bazinale.
În schimbul acestui comision, în perioada iulie – septembrie 2015, suspectul Ionel Arsene și-a exercitat influența asupra unui coleg de partid, la vremea respectivă secretar de stat în cadrul Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor, pentru a-l determina să facă demersuri în vederea alocării de către A.N.A.R. a sumei   menționate, demersuri rămase însă fără rezultat.
”Suspectului Arsene Ionel i s-a adus la cunoștință calitatea procesuală în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală. 
Facem precizarea că efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”, arată DNA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *