America Centrală
UE alocă 20 mil. de euro către America Centrală pentru lupta împotriva criminalității organizate
4 decembrie 2017
fiscal
Franţa sesizează UE cu privire la planul fiscal al Administraţiei Donald Trump, care afectează companiile europene
4 decembrie 2017

Încă o lovitură pentru Justiție dată în Camera Deputaților. Parlamentarii acuzați de ANI sunt iertați

catalin-predoiu

Deputații au votat, luni, un articol conform căruia interdicțiile aplicate deputaților și senatorilor în temeiul art. 25 pe baza rapoartelor de evaluare întocmite de ANI și care au constatat nerespectarea prevederilor legale privind conflictul de interese în perioada 2007 — 2013, până la intrarea în vigoare a Legii 219/2013 pentru modificarea și completarea Legii 96/2006 privind Statutul deputaților și al senatorilor, încetează de drept.

Printre cei ”grațiați” se află și deputatul ALDE Steluța Cătăniciu, care își dă acum cu părerea asupra proiectului de modificare a Legilor Justiției.

„Comisia juridică a modificat două legi, una privind integritatea în funcțiile publice și cealaltă privind Agenția Națională pentru Integritate, adăugând un alineat prin care o serie de rapoarte ale ANI care vizau deputați și senatori în ceea ce privește interdicții și incompatibilitățile în perioada 2007 — 2013 au fost declarate nule de drept. Mai pe românește spus e un articol care înlătură orice posibilitate a ANI de a pune în discuție incompatibilități, interdicții în perioada 2007 — 2013 privind unii deputați și senatori. Lăsând la o parte faptul că această lege încalcă principiul egalității în fața legii, pentru că se referă doar la o categorie de demnitari publici, nu are în vedere și primarii, de exemplu, această modificare făcută astăzi de către PSD — ALDE încalcă flagrant obligațiile pe care ni le-am asumat prin Mecanismul de Cooperare și Verificare”, a declarat deputatul PNL Cătălin Predoiu, la Palatul Parlamentului.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *