cherokee_3_59484000
Recomandări: Combaterea dăunătorilor culturilor de legume în sere
30 octombrie 2018
lazar
Procurorul General se bate în instanță cu ministrul Justiției
2 noiembrie 2018

Începe cel mai mare târg agricol din România, INDAGRA 2018!

Indagra-2018

Cel mai mare eveniment agricol din România, Târgul INDAGRA, începe miercuri, 31 octombrie, la Centrul Expozițional ROMEXPO.

Evenimentul este organizat de către ROMEXPO în parteneriat cu Camera de Comerț și Industrie a României, sub Înaltul Patronaj al Preşedintelui României și se va desfășura în perioada 31 octombrie-4 noiembrie 2018.

”Pentru a fi performantă, agricultura românească, alături de sectoarele conexe, are nevoie de investiții, de cercetare, de mașini și utilaje de ultimă generație, de tehnici și tehnologii moderne, de semințe și material săditor de calitate. Toate acestea și multe altele sunt aduse în atentia pieței în cadrul celei de-a XXIII-a ediție INDAGRA, locul unde se reunesc cele mai reprezentative firme din țară și din străinătate”, spun organizatorii.

INDAGRA a cunoscut, de-a lungul timpului, o creștere a numărului de companii expozante și al vizitatorilor prezenți la târg, cât și din punct de vedere al calității evenimentelor conexe organizate și al produselor și echipamentelor expuse.  Anul acesta, Târgul  INDAGRA propune mai multe tematici expoziționale: Agricultura (utilaje agricole, irigații și echipamente, transporturi din domeniul agricol, îngrășăminte pentru agricultură, sere și solaria, material săditor, semințe); Zootehnie (creșterea animalelor, creșterea păsărilor, abatorizare, utilaje și echipamente zootehnice, nutrețuri combinate, produse de uz veterinar, dezinsecție, deratizare); Viticultură; Echipamente de protecție și lucru; Laboratoare și aparatură, Finanțări, consultanță și proiecte; Organisme de certificare; Bursă de joburi în domeniu etc.

 

Contribuția Ministerului Agriculturii

 

În cadrul expoziției, autoritățile aflate în subordinea Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale vor organiza o serie de conferințe ce vor avea ca principale teme: dezvoltarea rurală, schimbarea generațiilor în agricultură, dezvoltarea mediului rural și a agriculturii din România prin PAC post 2020, sprijinul financiar acordat fermierilor de către APIA prin măsurile din PNDR gestionate, precum și sprijinul financiar acordat prin PNDR pentru dezvoltarea tinerilor fermieri, creșterea producției de pește pentru consumatorii români.

Astfel, în data de 01 noiembrie 2018,  începând cu ora 10:00, în sala Madgearu din cadrul Romexpo, Autoritatea de Management pentru Programul Operațional pentru Pescuit și Afaceri Maritime va organiza conferința de promovare a POPAM 2014-2020. În cadrul conferinței vor fi dezbătute subiecte precum: creșterea producției autohtone de pește pentru consumatorii din România, stadiul implementării POPAM, prezentarea unor proiecte de succes finanțate din POPAM.

În data de 2 noiembrie 2018, ora 12:00, sala Madgearu, Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale va organiza conferința ”Dezvoltarea rurală – element fundamental al competitivității economice și al coeziunii la nivelul Uniunii Europene„. În cadrul evenimentului vor fi dezbătute teme de interes pentru sectorul agricol și de dezvoltare rurală precum: schimbarea generațiilor în agricultură, perspectivele dezvoltarii mediului rural și a agriculturii din Romania prin PAC post 2020, finanțările nerambursabile acordate fermierilor, procesatorilor, antreprenorilor și autorităților publice din România.

La conferință vor fi prezenți ministrul Petre Daea, secretarii de stat, Daniel Botănoiu și Alexandru Potor, directorul general AFIR Adrian Chesnoiu, directorul General al APIA, Adrian Pintea, directorul general adjunct al Autorității de Management pentru PNDR, Carmen Boteanu precum și alți directori și experți din cadrul MADR și ai instituțiilor subordonate.

În marja desfășurării târgului Indagra 2018, o echipă a FIDA – Fondul Internațional pentru Dezvoltare Agricolă va vizita România. Cu această ocazie, delegația va participa la ceremonia de deschidere oficială a târgului internațional Indagra.

 

 INDAGRA FOOD

 

În aceeași perioadă cu INDAGRA 2018, în cadrul Centrului Expozitional Romexpo se desfășoară și INDAGRA FOOD – Târg internațional pentru industria alimentară.

INDAGRA FOOD este cel mai important targ international dedicat industriei alimentare  INDAGRA FOOD – Targ international pentru industria alimentara, un eveniment organizat in parteneriat cu ADDOR EVENTS si se adreseaza producatorilor, distribuitorilor si importatorilor de echipamente si tehnologii pentru industria alimentara, panificatie, industrializarea legumelor si fructelor, prelucrarea pestelui si laptelui.

Program de vizitare:

31 Octombrie – 03 Noiembrie, intre orele 09:00-19:00

04 Noiembrie, intre orele 09:00-16:00

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *