20180522PHT04017_original
Eurobarometru: 60% dintre cetățeni consideră că aderarea la UE a țării lor este un lucru bun
29 mai 2018
ue army
Primul fond UE pentru industria de apărare: deputații și miniștrii au ajuns la un acord
29 mai 2018

A început numărătoarea inversă: Mai e un an până la alegerile europarlamentare!

17457200_303

Peste un an, între 23 și 26 mai 2019, cetățenii UE din 27 de state membre își vor alege reprezentanții în PE, contribuind la decizia privind alegerea Preşedintelui Comisiei Europene.

 Președintele Antonio  Tajani a anunțat începutul numărătorii inverse până la viitoarele alegeri europene, care vor avea loc în mai 2019, moment în care se vor alege, prin intermediul sufragiului universal, cei 705 membri ai Parlamentului European, și, indirect, Președintele Comisiei Europene.

În următoarele 12 luni, dezbaterea privind viitorului Europei va implica cetățenii la nivel național și local de pe întreg continentul.

Parlamentul European se află în centrul dezbaterii privind tipul de Europa pe care îl dorim. Începând cu luna ianuarie a acestui an, liderii guvernelor statelor membre au fost invitați să discute viziunea lor asupra Europei cu deputații europeni.

Între timp, la începutul lunii iunie, Parlamentul va găzdui mai mult de 8.000 de tineri (reprezentând noua generație) în Strasbourg, pentru a discuta despre speranțele și temerile pe care le au în legătură cu viitorul Europei, precum şi despre calea de urmat.

Pentru prima dată din 2007, 60% dintre cetățeni sunt convinși că apartenența țării lor le UE este un lucru bun, iar 67% cred că țara lor are de câștigat din această apartenență, cel mai mare procent înregistrat din 1983.

Președintele Antonio Tajani a declarat: „Europa se află într-un moment foarte important din istoria sa, odată cu ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană și ascensiunea mișcărilor anti-europene din alte țări”.

Conform ultimului Eurobarometru, 50% dintre europeni se declară interesați de alegerile europene, în ciuda faptului că numai unul din trei știu când acestea vor avea loc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *