polonez
Navigator polonez salvat după ce a plutit 7 luni în derivă în Oceanul Indian
28 decembrie 2017
steag-ue
Un sondaj recent spulberă proiectul Statele Unite ale Europei
29 decembrie 2017

Iordache a trimis Ministerului de Externe modificările aduse legilor justiției, să fie înmânate ambasadorilor

Iordache

Preşedintele Comisiei parlamentare speciale pentru legile Justiţiei, Florin Iordache, a transmis joi ministrului Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, proiectele de acte normative prin care au fost modificate legile 303/2004, 304/2004 şi 317/2004 pentru a fi prezentate ambasadorilor interesați.

Documentul, tradus și în limba engleză, precizează că, „din 2004, de când s-au adoptat cele trei legi ale Justiţiei, şi până în prezent, acum este prima dată când modificările la aceste legi se fac prin procedură parlamentară transparentă, prin dezbateri publice şi cu implicarea tuturor părţilor interesate”.

„În ultimii ani, România conduce în Uniunea Europeană topul negativ în ceea ce priveşte condamnările la CEDO pentru încălcarea articolului 6 din Convenţie şi, în ciuda acestui fapt, niciun magistrat nu a răspuns până acum material sau disciplinar pentru încălcări grave ale drepturilor fundamentale ce au generat erori judiciare. Acest fapt a relevat neajunsurile legislaţiei actuale. Lipsa efectivă a răspunderii judecătorilor şi procurorilor a făcut ca în prezent, conform mai multor sondaje de opinie, peste 80% dintre români să îşi dorească o răspundere a magistraţilor”, se mai arată în textul citat.

Ambasada Franței a răspuns demersului prin faptul că dispune de propriile servicii de traducere și că urmărește în continuare dezbaterile din societatea românească pe această temă, scrie AgerPres.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *