ecaterina
Lider PSD, cere demisia lui Dragnea și a lui Dăncilă
14 august 2018
gazati
Daniel Buda, europarlamentar: ”Cu buteliile de gaz pe masă veți negocia dosarele importante ale președinției Consiliului UE?!”
20 august 2018

#Jandarmeriada: Patru turiști israelieni au fost bătuți pentru că foloseau taxi-ul!

israelieni

Patru turiști israelieni au fost agresați în noaptea de 10 august de către forțele de ordine care împrăștiau manifestanții din Piața Victoria din București.

Coordonatorul intervenției jandarmilor la protest, Laurențiu Cazan, spune că cei patru turiști din Israel au fost „verificați” pentru că foloseau taxi-ul în proximitatea zonei de intervenție a forțelor de ordine.

„Cei care acționau în zona respectivă, au observat că la momentul când noi ne-am dus cu efectivele pentru a restabili ordinea, au văzut că unii dintre ei foloseau taxiurile pentru a pleca acolo. Ca o măsură, pentru a reuși să identificăm persoanele, am decis să cercetăm și taxiurile, pentru a-i găsi pe cei responsabili”, a declarat Laurențiu Cazan, adjunctul Serviciului de Ordine Publică al Jandarmeriei Capitalei, la TVR1.

 

Reamintim că în noaptea de 10 august, când Jandarmeria a intervenit în forță în Piața Victoria pentru dispersarea participanților la mitingul antiguvernamental, acțiunile violente ale forțelor de ordine s-au întins și în zonele adiacente pieței. Victime ale jandarmilor au fost și patru turiști israelieni care se aflau într-un taximetru.  Aceștia au fost dați jos din mașină cu forța și loviți. Ambasada Israelului la București a reacționat imediat la agresiunea asupra celor patru cetățeni ai statului Israel.

„Cu privire la incidentele în care au fost implicaţi patru turişti israelieni vineri seară, ambasada Statului Israel comunică următoarele: Având în vedere dovezile pe care le avem în acest moment, se pare că turiştii israelieni, nevinovaţi, s-au afla foarte aproape de locul unde s-au petrecut incidentele violente de vineri seara, în timp ce mergeau cu un taxi, de la hotel, către un restaurant din Bucureşti. Au fost opriţi, traşi afară din maşină, şi în ciuda faptului că au arătat paşapoartele străine şi au explicat că nu au nimic de a face cu evenimentele în curs, au fost bătuţi de către forţele de ordine. Considerăm acest incident ca fiind inacceptabil şi extrem de serios. Turiştii israelieni care au avut de suferit de pe urma intervenţiei brutale vor depune plângere penală împotriva agresorilor” –  Ambasada Israelului în România.

În noaptea de 10 august, peste 450 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale din cauza intoxicării cu gaze și a intervenției dure a jandarmilor. Procurorii cercetează modul în care s-au pertecut abuzurile, până acum fiind înregistrate peste 200 de plângeri penale împotriva Jandarmeriei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *