kovesi-2_02132200
Kovesi: E un festival al inculpaților condamnați
14 februarie 2018
bonuri_fiscale_87654567898764_31137400
Un milioan de lei pentru extragerea de duminică la Loteria bonurilor fiscale
16 februarie 2018

Judecătorul Danileț: ”Sunt miniștri care se uită prea mult la televiziunile condamnaților penal”

cristian_danilet_scoala_altfel_2_0_opt-730x438

Judecătorul Cristi Danileț, fost membru al Consiliului Suprem al Magistraturii, se pronunță în termeni duri cu privire la noul asalt asupra procurorilor DNA făcut de inculpați sau condamnați penal și o parte din mass-media.

 

Acum, când ne-am lămurit cum stă treaba, pot să îmi exprim și eu un punct de vedere: televiziunile condamnaților sunt și rămân, din păcate, televiziunile condamnaților. Iar jurnaliștii respectivi sunt, de fapt, teroriști mediatici astfel că pun în pericol întreaga societate. Dezinformarea și manipularea ordinară țin captiv un public de câteva sute de mii de oameni; aceștia se hrănesc cu ură și prin venele lor curg speculații băgate cu forța exclusivităților și în mod regulat. Nu mai am speranțe în privința lor și mă bucur că tinerii de azi nu prea se mai uită la tv și nu umblă bezmetici pe FB, ca noi”, spune judecătorul.

Cristi Danileț consideră și că unii miniștri se uită prea mult la televiziunile  celor care au fost condamnați penal.
”Sunt miniștri care se uită prea mult la televiziunile condamnaților penal; problema e că și cred minciunile de acolo; iar când miniștrii nu pot gândi cu mintea lor și ajung să fie manipulați, atunci toată țara are o mare problemă”, crede judecătorul.

 

În ceea ce privește intervenția ministrului Justiției Tudorel Toader în scandalul în centrul căruia se regăsește, din nou, DNA, Danileț este ferm de părere că nu are de ce să intervină.
”Ministrul justiției nu este șeful magistraților; implicarea lui în cariera procurorilor trebuie redusă la minimum și, în final, eliminată; un om politic, fie el chiar ministru ce poartă denumirea simbolică – și doar atât – de „al justiției” nu are cum și de ce să își dea cu părerea despre activitatea magistraților și mersul anchetelor”  –  Cristi Danileț.

Un alt aspect abordat de judecător privește credibilitatea celor două ”tabere”, respectiv acuzatorii publici ai DNA-ului, care au dosare și condamnări penale, iar de cealaltă parte anchetatorii profesioniști din structurile DNA.
”Chiar când doarme, omul fărădelegii nu poate fi mai credibil decât cel al legii. Mie mi-a plăcut știrea „Dezvăluiri incredibile din interiorul statului paralel” – aceste dezvăluiri chiar sunt incredibile pentru simplul fapt că nu sunt credibile.  Datul cu părerea despre o operațiune de punere sub acoperire a unui martor denunțător e doar o părerologie ieftină, făcută de speculanți care nu înțeleg lucruri banale, au probleme uriașe de logică și zero cunoștințe de proceduri penale special”, mai spune fostul judecător   CSM.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *