brux
Instituțiile europene și-au redus personalul cu 5%, conform țintei propuse pentru anul 2017
22 decembrie 2017
carles puidgemont, catalonia
Partidele proindependenţă îşi meţin majoritatea în Parlamentul Cataloniei
22 decembrie 2017

Kelemen Hunor îi răspunde președintelui PPE, îngrijorat de atacul asupra Justiției din România

Kelemen-Hunor-foto-Otilia-Muresan-1

Ca reacție la mesajul preşedintelui Partidului Popular European (PPE), Joseph Daul, îngrijorat de atacul PSD-ALDE-UDMR asupra Justiției din România, preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, spune independenţa justiţiei şi statul de drept nu sunt afectate de legile adoptate de Parlamentul României.

„Încă de săptămâna trecută am transmis un punct de vedere către preşedintele Daul, în care noi am explicat cu argumente de ce cele trei legi adoptate nu afectează în niciun fel statul de drept, nu influenţează în niciun fel lupta împotriva corupţiei şi nu suspendă independenţa justiţiei. Mai mult decât atât, prin întâlnirea Consiliului Superior al Magistraturii, cred că, din acest punct de vedere, chiar întăreşte şi independenţa justiţiei de sfera politică. Eu rămân consecvent că cele trei legi adoptate, inclusiv responsabilitatea magistraţilor, nu schimbă direcţia României şi nu afectează statul de drept”, a spus Kelemen Hunor pentru Agerpres.

Preşedintele UDMR susţine că formaţiunea sa politică este amestecată în lupta politică a popularilor europeni cu socialiştii şi se arată surprins că preşedintele PPE n-a reacţionat atunci când ar fi fost afectate drepturile minorităţilor din România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *